Lenny Kravitz obsadil obálku prvního Reportu v roce 2008

23.01.2008 10:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Report 1-2/08
© ireport.cz
NA TITULCE LENNY KRAVITZ, UVNITŘ REPORTÁŽ MONKEY BUSINESS Z ARGENTINY, NEJOČEKÁVANĚJŠÍ ALBA 2008 A SERIÁL O ČESKÉM PUNKU. HLAVNÍ TÉMA SE TÝKÁ BUDOUCNOSTI HUDEBNÍHO PRŮMYSLU. PŘÍLOHAMI JSOU CD SOUNDCZECH – BEST OF 07 A EXKLUZIVNĚ ALBUM SK. MATAHARI.

Z obsahu:

LENNY KRAVITZ

Těžko hledat výraznější osobnost, která přináší zemitý rock masám a ještě to zvládá velmi vkusně. Lenny Kravitz (43) držel v cenách Grammy titul nejlepší rockový zpěvák nepřetržitě od roku 1998 do roku 2002 a prodal zhruba dvacet milionů desek. Nyní přináší zbrusu nové album "It‘s Time For A Love Revolution". Víc prozradí Petr Metelka.

KORN

Pokud nevíte, kdo jsou Korn a kdo je jejich frontmanem, jste buď v důchodu, nebo se o muziku nezajímáte. Z třídního outsidera, který měl rád Duran Duran, se stal jeden z nejsledovanějších obličejů šoubyzu. Podivín z pitevny Jonathan Davis.

HUDEBNÍ PRŮMYSL 2008

Kam kráčí muzika v digitální éře? Na tuto otázku odpovídá redaktor Karel Veselý. Rychlý vývoj technologií dramaticky mění tvář současné hudby. Za pochodu se přepisují pravidla, podle kterých se muzika nejen tvoří, ale i prodává. To s sebou přináší nové otázky: Jak ji budeme v budoucnosti nakupovat a poslouchat? A kdo ji vlastně bude vydávat?

MONKEY BUSINESS V ARGENTINĚ

V prosinci udělali tučný zářez do své biografie i významný zápis do novodobé historie české hudby. V Buenos Aires slavili úspěch mezi headlinery velkého festivalu, těší se přízni tamní hvězdy a mají nadějně zaděláno na další působení v Latinské Americe. Více v exkluzivní reportáži Jardy Hudce.

JAK TO SLYŠÍ GIPSY

Gipsy má našlápnuto. Loňský rok, kdy se Gipsy.cz podařilo zahrát si v Glastonbury, remixovat Gogol Bordello a odjet úspěšné turné, završil se svou kapelou účastí na silvestrovském mejdanu na Václaváku. Jak hodnotí aktuální nahrávky Kravitze, Wyclefa Jeana, Claptona a dalších? A jaké jsou jeho nejoblíbenější hity? Odpovědi zná Jana Kománková.

ZE ŽIVOTA PUNKU: IV.

Další vzpomínky největších českých pankáčů na punkrock 80. a 90. let nesou podtitul Bitva s bolševikem. Většina tzv. uvědomělé společnosti nahlížela na punkery jako na nepřizpůsobivé živly, kteří místo budování socialistického ráje kradou, fetují, ničí veřejný majetek, a co hůř, nepracují. Důsledná komunistická propaganda bodovala…

NEJOČEKÁVANĚJŠÍ ALBA

Co nás letos zvedne ze židlí? Nakoukněte s REPORTEM pod pokličku plánů hudebních vydavatelů na letošní rok. Nahrávek, na které se netrpělivě čeká, rozhodně není málo...

LIVE: Laibach, Tři sestry, R.A. The Rugged Man, Silver Star Party
ROZHOVORY A PROFILY: The Cure, Indy & Wich, Matahari, Básníci před mikrofonem, Illustratosphere, Dan Šustr & 2 Wings...
BUBÁK: Jonathan Davis
SMRT: Paul Raven
FRESH ENERGY: Tereza Černochová, Le Pneumatiq
NA CESTÁCH: Manchester
UCHO: Gipsy
SLOUPKY: Honza Křížek, Rodriguez, Simon Ruffskank, Lipčík, Bezr, "Visací" Haubert, Haager, Jana.Kom, Wohnout, 6x SOUTĚŽ o nejnovější CDs, vstupenky a hudební telefony
Recenze CD, DVD, PC her, knih, webů, filmové premiéry, hudební TV tipy, clubbing, drogová poradna (mokrý žáby!), fotoreport, technologie, MP3 paráda, multimédia, bazar ŽEBŘÍK 2007: redakční tipy, hlasování a pozvánka na slavnostní vyhlášení 7. března v Plzni

a dále: SEX PISTOLS, NANA ZORIN, R.E.M., PIO SQUAD, CHUMBAWAMBA, EMINEM, LED ZEPPELIN, SIMPLE PLAN, UNDERWORLD…

CD přílohy:

SOUNDCZECH - "BEST OF 2007 part 1"

Výběr toho nejvýraznějšího, co se za uplynulý rok přihodilo v české a slovenské muzice. Druhý díl "best of" přineseme v březnovém čísle. Třeba vám tyto kompilace pomohou při hlasování do Žebříku nebo jiných anket.

VYPSANÁ FIXA, HORKÝŽE SLÍŽE, CLOU, MONKEY BUSINESS, UNITED FLAVOUR, STO ZVÍŘAT, PRAŽSKÝ VÝBĚR II, BOW WAVE, MISHA, ANETA LANGEROVÁ, UDG, NAVIGATORS, RADŮZA, BARA ZEMANOVÁ

MATAHARI - "JISTOTA SE HOUPÁ"

Ambiciózní pražská kapela vydala svůj albový debut, zaštítěný producentem Milanem Cimfem a natáčený ve vyhledávaném studiu Sono, doslova revolučním způsobem - CD "Jistota se houpá" totiž nezískáte jinak než jako přílohu tohoto REPORTU!

Akce: 500 Kč na zboží Cartoon pro každého předplatitele!

NEJČTENĚJŠÍ HUDEBNÍ ČASOPIS + 2 CD ZDARMA.

Více info a ukázky z CD na www.ireport.cz


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY