MP3 Jukebox 04/2008

23.01.2008 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Hot Chip - Made In The Dark (9/10)
mp3 ke stažení (nutná registrace)
žánr: electro pop, white soul

Hot Chip - Made In The Dark
O anglických Hot Chip jsem za poslední dva roky v Jukeboxu psal už pětkrát. Je to jednak důkaz toho, že je mám rád, jednak taky toho, že poslední roky makají naplno a internet využívají správným způsobem - udržují fanoušky v neustálém střehu. Na začátku února konečně vypustí své třetí album "Made In The Dark", které by mělo potvrdit jejich pozici výsostných hvězd klubové scény. Jak ale sami uslyšíte na stejnojmenné ochutnávce, kterou jejich firma EMI připíchla na internet, Hot Chip se nestydí za svou lásku k soulu a dokonce bych si troufl tvrdit, že je klidně můžeme zařadit do tradice britského bílého soulu, kde trůní třeba Phil Collins nebo George Michael. Album jsem už slyšel celé a musím říct, že právě "Made In The Dark" je jedním z nejvýraznějších momentů novinky. Pokud ale nemáte rádi soul, jsou tam pro vás nachystané i jiné sladkosti.

Maritime - Boy From School (Hot Chip Cover)
mp3 ke stažení
žánr: indie rock

Oh Astro - Hello Fuji Boy
mp3 ke stažení
žánr: mashup, electro

Maritime - Heresy And The Hotel Choir
Ještě než nechám Hot Chip spát, chtěl bych podat důkaz, že to nejsou jen moji oblíbenci. Americká kapela Maritime vzniklá na troskách The Promise Ring a The Dismemberment Plan má Hot Chip taky ráda, protože udělali coververzi "Boy From School" a tak se jim líbila, že ji dokonce zařadili na japonskou edici své loňské desky "Heresy And The Hotel Choir". Podle očekávání umazali funková kvákadla, ale zase píseň trochu zrychlili. Poslední důkaz pak ještě podají mashupoví mistři Oh Astro, kteří "Boy From School" spojil s "Ankle Injuries" od Fujiya & Miyagi a "Hello" Lionela Richieho. Ti pro změnu funkový faktor výrazně posílili. Skladbu najdete na jejich pirátské desce "Champions Of Wonder".

Miss Kittin - fff fff (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro, goth

Miss Kittin - Kittin Is High
Francouzská DJka a producentka Miss Kittin bývala obrovskou hvězdou electroclashové scény, když na začátku tohoto desetiletí zpívala do DIY beatů producentů jako The Hacker, Golden Boy nebo Felix De Housecat. S albem "I Com" z roku 2004 se ale více posunula k experimentálnímu technu, což potvrzuje i její novinka "BatBox" (vychází na začátku února). Naše ukázka "fff fff" je b-strana prvního singlu "Kittin Is High", která o nové desce prozradí hlavně to, že z Kittin se stala gotička, což je jasné už při pohledu na obal singlu. Smiřme se holt s tím, že Kittin teď skládá techno pro netopýry.

Pete Rock - We Roll ft. Jim Jones (9/10)
mp3 ke stažení

Pete Rock - Till I Retire (7/10)
mp3 ke stažení

Pete Rock - 914 ft. Shreek Louch (7/10)
mp3 ke stažení
žánr: hip hop

Pete Rock - NY's Finest
Když hiphopový producent Pete Rock nazval svoji novou desku "NY's Finest", není to žádné falešné vychloubání. Jeho práce pro A Tribe Called Quest, Heavy D & The Boyz a především Pete Rock & CL Smooth určovala na začátku 90. let, jak spojovat hip hop s jazzem. Jeho dvoudílný počin "Soul Survivor" z let 1998 a 2004 není jen lahůdka pro labužníky ze staré školy, Pete Rock zůstává i nadále respektovaným producentem v hiphopové komunitě. Důkazem je parta, která se mu sešla na výše jmenované novince, od mainstreamových hvězd (Redman, Styles P) až po rappery z undergroundu. Z nového alba producenta, který prý ve sklepě svého domu vlastní přes 90 tisíc vinylů, máme hned trojici skladeb, z nichž je podle mého nejlepší "We Roll" s Jimem Jonesem z The Diplomats.

Různí - Saddle Creek Sampler (bez hodnocení)
(odkaz na torrent ke stažení)
žánr: indie rock, country

Saddle Creek
"Chtěli jsme dát lidem šanci ochutnat nahrávky předtím, než se rozhodnou, co si koupí v obchodě. Když se jim bude něco líbit, věříme, že hudebníky podpoří koupí desky," vysvětluje Jeff Tafolla z indie rockového labelu Saddle Creek, proč připíchli torrent s balíčkem šesti svých mp3ek na stránku www.bittorent.com. Saddle Creek vydávají hlavně hudebníky z Omahy a nestydí se za svůj "venkovský" původ, takže většinou je to indie rock s výraznými prvky country nebo folku. Největší hvězdou labelu je Conor Oberst alias Bright Eyes. "I Must Belong Somewhere" pochází z nejoblíbenější desky roku 2007 herce Johnyho Deppa, kteří vloni debutovali albem "Set The Woods On Fire". Jejich hořkosladká "I Thought I Was Free" se mi z celého sampleru líbila nejvíce. Asi je to tím, že Adrianne Verhoeven (dřív zpívala s The Anniversary) má hlas, pro který by muži klidně zabíjeli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY