Web týdne (trochu jinak): John Lennon

11.10.2000 02:15 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Dnešní Web týdne jsme pojali trochu netradičně - 9. října totiž uplynulo 60 let od narození Johna Lennona. Po prokutání Internetem vám můžeme přeci jen jednu stránku z mnoha o Lennonovi doporučit a označit ji za web týdne.
John Lennon
© facebook interpreta
Letošní rok je plný lennonovských výročí – nejvýznamnější jsou samozřejmě data 9. října, neboť v tento den před šedesáti lety se John Lennon narodil, a tím smutnějším datem je 8. prosinec, den Lennonova tragického skonu v roce 1980. Jméno "toho chytrého Brouka" se v minulých týdnech často skloňovalo i v souvislosti s projednáváním žádosti vraha Chapmana o podmínečné propuštění, k němuž díkybohu nedošlo. Navíc nyní vychází i objemná kniha The Beatles Anthology sepsaná třemi žijícími Brouky – snad se dočkáme i českého vydání – a v Japonsku bylo otevřeno Muzeum Johna Lennona.

www.workingclasshero.com
© www.workingclasshero.com
Jako doporučení pro internauty berte, prosím, odkaz na stránku www.workingclasshero.com. Jedná se o dobrou stránku pro studium Johna Lennona, najdete zde biografii, diskografii a texty písniček (plus ukázky v RealAudiu), fotoalbum, galerii Lennonových kreseb, citáty, videa v RealVideu, chat, vzkazovnu a elektronické pohledy. Jako srandička navíc je zde část Mind Games (jinak jedna Lennonova skladba), což jsou logické hry. Hodně informací, logická struktura, nijak náročná grafika, to je tento Web týdne ve stručnosti.

K osobě Johna Lennona těžko řekneme něco nového a překvapivého – zůstaňme snad je u často užívaných klišé, že byl jednou z nejvýznamnějších osobností světové kulturní historie a svou hudbou a postoji výrazně ovlivnil myšlení celé generace. Vsadím se, že předcházející větu by sám Lennon považoval za úděsnou sračku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY