Pod stromečkem čekejte sváteční Čechomor

20.12.2007 17:25 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Poslední letošní vydání prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI nepřineslo dle očekávání žádné zásadní změny na nejvyšších postech. Štědrovečerní kapr (respektive štědrovečerní krocan) tak bude nejvíce chutnat nejprodávanějšímu Čechomoru a nejhranějším Plain White T's.
Jedenapadesátý díl prodejní a rádiové hitparády je tím posledním v tomto roce. A jak již historie mnohokrát dokázala, žádné velké změny se v něm očekávat nedají. A ani tento rok tomu nebylo jinak. Ale aspoň si to proleťme, no ni?

Plain White T's - Hey There Deliah
© facebook interpreta
RÁDIA - Vedoucí duo se nám od minulého týdne nezměnilo - tuzemskému éteru i nadále vládne severoamerické duo Plain White T's a Last Goodnight. Pro hit "Hey There Delilah" prvně jmenovaných se jedná již o šestou jedničku - z toho třetí v řadě - a letní hitovka "Pictures Of You" Last Goodnight je pro změnu potřetí v řadě na stupních vítězů. Na bronz se až z patnáctky vyhouply nebojácné Wanastovky, brambory si s sebou do vakua odnesou opět Chinaski a první půlku desítky vyvolených uzavírá rozverná Tereza Kerndlová. Další úspěšný útok na první desítku se povedl minule sedmnáctým Sugababes, které se aktuálně vyhřívají na šestce, takže Seal musel zvolnit a couvnout na sedmu. Naopak vzhůru nabrala směr Ewa Farna - tento týden zůstalo u osmičky. Vše uzavírá Fergie a podepisuje Rihanna. Do hlubin zapomnění míří (alespoň pro tento týden) Linkin Park a Marquess.

Poslední "čtyři" rádiové novinky tohoto roku se obešly bez českého zastoupení. Na devětapadesátce se objevuje nová síla německých Marquess "You And Not Tokio", sedmaosmdesátka padla na "Bubbly" sympatické písničkářky Colbie Caillat, čistá devadesátka zase na "Sing For Moment" Eminema a sedmadevadesátku okupuje Dido s "White Flag" - derou se vám do paměti s touto písničkou vzpomínky na rok 2003? Jo, nejste sami... Právě před čtyřmi lety solidní řádků týdnů hitparádám kralovala.

Top 10 - rádia:
  1. Plain White T's - Hey There Delilah
  2. Last Goodnight - Pictures Of You
  3. Wanastowi vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  4. Chinaski - Vakuum
  5. Tereza Kerndlová - Have Some Fun
  6. Sugababes - About You Now
  7. Seal - Amazing
  8. Fergie - Big Girls Don't Cry
  9. Ewa Farna - La la laj
  10. Rihanna - Don't Stop The Music

Čechomor - Sváteční
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani v obchodech to po čerstvě napečeném cukroví nevoní a válí se nám tady již několikráte ochutnané a okoukané plydry. Ve vedení je i počtvrté v řadě vánoční kolekce Čechomoru následovaná rekapitulujícíma Wanastovkama a studiovou dvojkou Ewy Farné. Bramborová je tento týden Lucie Vondráčková, což znamená, že Chinaski ustoupili na pětku a rozbili dlouhou dobu sousedící duo Lucií - opětovná slavice Lucie Bílá totiž zůstala na minulé šestce. Poločasová pauza v podání pana Kryštofa bere šťastnou sedmu, o dvě příčky poskočil soundtrack k filmu "Once" Glena Hansarda a Markéty Irglové, na devítce vyučuje duo zpívajících učitelů Svěrák / Uhlíř a na desítce nezasloužené ovoce sklízí Petr Kolář - jediný (v tomto případě staronový) nováček v první desítce. Někdo tedy musel z kola ven, takže zamáváme Třem sestrám a jdeme na novinky...

... které jsou jen dvě. Pátou desítku otevírá "Česká mše vánoční" Magdalény Kožené a o pět fleků níže najdeme kolekci "High School Musical 2". Nic víc. Což se ale tak trochu dalo v předštědrovečerní středu čekat, že... Tím pádem máme za sebou další tuzemský hitparádový rok a já se budu v tom příštím těšit opět napočtenou. Jo, a ať váš Ježich nezabloudí, případně Santa neuvízne v komíně... Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Čechomor - Sváteční
  2. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  3. Ewa Farna - Ticho
  4. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  5. Chinaski - 07
  6. Lucie Bílá - Woman
  7. Kryštof - Poločas
  8. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  9. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  10. Petr Kolář - Bez křídel

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51. - 52. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY