Britský žebříček: Leona Lewis vs. vánoční singly

10.12.2007 10:36 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Vánoční singly z nového katalogu iTunes zaplavily britský žebříček, hlavní otázka je ale stejná: Kdo sesadí z čísla jedna obou žebříčků Leonu Lewis? Tentokrát je to sedmý týden pro "Bleeding Heart" a čtvrtý pro "Spirit". Nejspíš se to podaří až dalšímu vítězi X-Factor těsně před Štědrým dnem.
Leona Lewis - Bleeding Love
© facebook interpreta
Singl "Bleeding Heart" už vévodí celoročnímu žebříčku prodejnosti, Leoně Lewis to ale nestačí a svým sedmým vítězstvím v řadě přepsala historický rekord. Žádná jiná britská ženská interpretka takhle dlouho na vrcholu nevydržela. Zůstane na jedničce až do prestižního vánočního vydání? I to je možné. Smutný je znovu producent T2 a zpěvačka Jodie Aysha s jejich "Heartbroken" a také Girls Aloud s "Call The Shots", kteří zůstávají na dvojce, respektive trojce. Další dva vánoční favorité posilují - reedice staršího singlu Mariah Carey "All I Want For Christmas Is You" se posunula na osmičku. Původní vydání bylo před třinácti lety na dvojce. Některé předpovědi věří také americkému rapperovi jménem Soulja Boy, jehož "Crank That" je zatím desáté. Další typicky vánoční singl je na dvanáctce, "Fairytale Of New York" Pogues a Kirsty Maccoll je trvalkou prosincových žebříčků, tento rok je to už čtvrtá reedice, pokud tedy takto můžeme nazvat zařazení skladby do katalogu iTunes.

Speciální vánoční nabídka největšího internetového obchodu zamíchala výrazně pořadím v druhé polovině dvacítky. Do žebříčku se tak vrací třeba charitativní singl "Do They Know It's Christmas" nebo "I Wish It Could Be Christmas Everyday" kapely Wizzard. Ještě pojďme ale na chvíli zpátky do druhé desítky. "Burning Love" Elvise je na třináctce a na dvacítce debutuje "Teddy Picker" Arctic Monkeys. K třetímu singlu z jejich druhé desky si přidejte nelichotivé označení nejméně úspěšný singl Monkeys, všech pět ostatních bodovalo v Top 5. Poslední nevánoční novinkou je holandský DJ Peter Gelderblom s "Waiting 4" na čísle 29.

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Bleeding Love
  2. T2 feat. Jodie Aysha - Heartbroken
  3. Girls Aloud - Call The Shots
  4. Timbaland presents One Republic - Apologize
  5. Take That - Rule The World
  6. Alicia Keys - No One
  7. Mark Ronson feat. Amy Winehouse - Valerie
  8. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
  9. Shayne Ward - Breathless
  10. Westlife - Home

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Leona Lewis - Spirit
© facebook interpreta
I debutové album Leony Lewis se stále prodává výtečně. "Spirit" vládne britskému žebříčku už čtyři týdny. Na dvojku poskočili Westlife s "Back Home", Shayne Ward je s "Breathless" třetí. Nejvýše postavenou novinku má německý taneční projekt Cascada, jejich druhé album "Pefect Day" je na čísle dvanáct, deset příček za nejlepším umístěním "Everytime We Touch" letos v březnu. To ale samozřejmě vládly trochu jiné žebříčkové poměry než v zuřícím předvánočním boji.

    Top 10 - alba:
  1. Leona Lewis - Spirit
  2. Westlife - Back Home
  3. Shayne Ward - Breathless
  4. The Eagles - Long Road Out Of Eden
  5. Kylie Minogue - X
  6. Andrea Bocelli - Vivere
  7. Whitney Houston - The Ultimate Collection
  8. Led Zeppelin - Mothership
  9. Amy Winehouse - Back To Black
  10. Take That - Beautiful World

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY