Slyšeno v předstihu: Seal - System

29.10.2007 13:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Seal - System
© facebook interpreta
Před vydáním desky "Seal IV" toho Seal stihl mnoho. Mezi těmi všemi kolaboracemi s jinými umělci se objevil i singl "My Vision" projektu Jakatta, na kterém ukázal, že on sám nemá k tanečním trackům záporný vztah. V té době také předělával desku "Togetherland" a z tehdejších nahrávacích sessions unikly kompozice "Is It A Dream", "Breathe" a "God Sits At The End Of It All", které byly výsledkem práce dua Seal & Pill. Ty již tehdy naznačovaly, že chtěl natočit něco jiného, než na co jsme od něj zvyklí, a jen těžko odhadovat, proč tento materiál nakonec nevyšel.

Místo toho se vrátil do studia k producentských rukám Trevora Horna a z jejich spolupráce vznikla klasicky sealovská nahrávka "Seal IV". Nyní se ale zpěvák konečně rozhodl zariskovat a přichází ona kýžená změna. Pro své páté album nazvané "System" se Seal spojil se Stuartem Pricem, mužem mnoha aliasů, jenž kromě spousty výtečných remixů hlavně zabodoval prací na poslední desce Madonny "Confessions Of A Dancefloor". Výsledek spolupráce se Sealem zní svěže a jeho lehce chraptivý baryton padne do Stuartova tanečního hávu jako ulitý.

Seal
© Warner Music
Fanoušci na novince nenajdou tolik pro něj typických balad, ale zpěvák samozřejmě i na tuto část tvorby pamatoval a tři pomalé skladby zařadil. Jsou jimi "Wedding Day", která prý vznikla stejného rána, kdy se oženil se supermodelkou Heidi Klum, a potom dvojice na samotném konci v podobě "Rolling" a hymnické "Immaculate". Převážná část desky je ale ve svižném tempu, Stuart Price přikoval Sealovi diskotékové otěže a prvky typické pro svou práci. Z nich se nabízí několik potencionálních hitů, namátkou snad "Swoosh", "Just Like Before" nebo nadupaná "Loaded". Do rádií však jako první vtrhla neméně povedená "Amazing", ke které již existují remixy z dílny projektu Kaskade, Billa Hamela a Thin White Duka (tedy Stuarta samotného).

Jak jsme již dříve uvedli, album "System" vyjde v pondělí 12. listopadu a Seal na něj shromáždil těchto deset skladeb: Swoosh, Amazing, Just Like Before, Loaded, Wedding Day, System, Silence, The Right Life, Rolling, Immaculate.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY