Prouza je zpět. Vrací se v tichosti

10.10.2007 15:06 - Radek Hendrych | foto: facebook interpreta

Prouza
© morava24.cz
Skutečně nejvěrnější z nejvěrnějších fanoušků hodlá odměnit frýdecko-místecká formace Prouza. Patnáct let od vydání posledního regulérního alba "Ve dne v noci" je nyní album k sehnání v digitální reedici - společně se svým předchůdcem "V otrhaném domě".

Tento počin samozřejmě není jen výstřelem do prázdna, ale předjímá také vydání nového alba, které je naplánováno již na 30. října. Kapela na něm potvrzuje zálibu v názvech desek začínajících na písmeno "v", album se totiž bude jmenovat "V tichosti".

Skupina započala svou koncertní činnost již v roce 1989, její klip "Na venku" režíroval David Ondříček a odjezdila klubová turné s jesenickými Priessnitz. Lahůdkou novinkového počinu pak má být hostování Dušana Neuwertha, který obstará finální mix.

Činnost frýdecko-místecké kytarovky je poměrně rozvleklá. Po původním rozpadu v roce 1994 následovala dlouhá pauza. Až do její reinkarnace v roce 2000, přičemž dalších sedm let trvalo čekání na nové album. Frýdecko-místečtí fanoušci se ale dočkali. Křest proběhne 24. listopadu 2007 v místním klubu Stoun, hosty kapela zatím blíže neupřesnila.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY