MP3 Jukebox 34/2007

29.08.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Gang Gang Dance - Nicoman (9/10)
mp3 ke stažení (Pitchfork)
žánr: trance punk

Gang Gang Dance - Rawwar
Brooklynská partička Gang Gang Dance vydává nové EP "Rawwar". Jejich hudba zní, jako kdyby chtěli, aby jejich posluchači do rytmů tancovali šamanistické tanečky kolem ohně. Udělejte jim radost a nahoďte nějaký ohnivý šetřič obrazovky a chvíli jen poslouchejte. Osvobozující stav trance přijde za chvíli sám. (Nedoporučuje se zkoušet v práci, šéf by nemusel mít radost, kdyby vás našel svíjet se pod počítačem).
Mobius Band - Hallie (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: indie rock, elektronika

Mobius Band - Heaven
U labelu Ghostly (mimo jiné i Mathew Dear) působí Mobius Band trochu jako mimozemšťané. Mezi progresivními beaty hrají svůj indie rock s jemnou dávkou elektroniky. Předloňské "The Loving Sounds Of Static" znělo jako kříženec mezi The Notwist a The Postal Service. Letos se vrací s novinkou "Heaven", která je připravená na začátek října. Soudě podle ochutnávky "Hallie" se rozhodně technofilií nenakazili, pořád zní ortodoxně podivně a zvláštně.
Art Brut - Direct Hit (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: rock

Art Brut - It's A Bit Complicated
Zvláštní osud potkal britskou kapelu Art Brut. Po "Emily Kane" a výborném debutu "Bang Bang Rock And Roll" to vypadalo na novou hvězdu britské punk-funkové scény. Pak se ale všechno obrátilo proti nim. Pro masového posluchače jsou moc ironičtí, jejich druhé album "It's A Bit Complicated" bodovalo až na čísle 123 a singl "Direct Hit" dokonce až na konci druhé stovky. A někdejší miláček kritiky, šouman a dandy Eddie Argos je najednou otravný a arogantní. Sami můžete posoudit, když si stáhnete a poslechnete právě "Direct Hit". Příkazu "Move around, like your shoes don't fit," se nedá neuposlechnout.
Les Savy Fav - The Equestrian (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: post-punk

Les Savy Fav - Let's Stay Friends
"Let's Stay Friends" žádá své posluchače v názvu nové desky newyorská kapela Les Savy Fav. Moc nám to přátelství ale neulehčují, tahle kapela je něco jako spolubydlící na privátě, který se občas opije a chce se s vámi rvát, aby se vám pak druhý den vybrečel na rameni. Jejich syrový (art/post) punk a divoký frontman Tim Harrington jim už deset let přinášejí kultovní status. Zmíněné nové album je čtvrté v pořadí a vychází v polovině září. "The Equestrian" je promo mp3 a to pořádný nářez.
People Press Play - Hanging On (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: indie pop

People Press Play - People Press Play
Dánská laptopová partička People Press Play je prototypem chytrého divného popu. Jen si poslechněte "Hanging On" připomínající triphopové náladovky z minulé dekády. Vokály obstarala zpěvačka Sary Savery a i díky ní je to vlastně krásně čitelná popová píseň. Pod povrchem to sice bublá, ale toho si nemusíte, pokud nechcete, vůbec všímat. Debutové bezejmenné album vyšlo v červnu na Morr Music.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY