shop.musicserver.cz
MP3 Jukebox 22/2009

MP3 Jukebox 22/2009

Vydáno: 17.06.2009 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Moby - Pale Horses (Apparat Remix) (8/10)
odkaz na MP3 ke stažení
žánr: electro, electronica

Moby - Pale Horses
Letos je to už deset let, co album "Play" vyneslo Mobyho mezi megahvězdy. Na desetimiliónový prodej desky newyorský vegan nikdy nenavázal a všechny tři následné studiové počiny byly hodně podprůměrné. Deset let po "Play" je Moby tam, kde vždycky chtěl být - dělá si svoje věci, aniž by od něj někdo něco čekal. A vydává svoje deváté album "Wait For Me". O singlu "Shot In The Back Of The Head" se psalo v souvislosti s klipem, který pro něj natočil David Lynch, druhý singl "Pale Horses" vychází za dva týdny (album "Wait For Me" vypustí na konci června). Oficiální verzi jsme si na musicserveru už představili, teď nastal čas na jeden z remixů, který pro singl vyvedl Apparat. Původní verze dost připomíná deset let starou smuténku "Why Does My Heart Feel So Bad", remix zavádí Mobyho zpět do klubu, které právě s "Play" opustil. První dvě minuty si Apparat hraje s dubovými efekty ozvěny nebo zpoždění, pak začne písni dominovat neúprosný beat, který zadusí papundeklové romantické smyčce. Moby už to sám nejspíš nikdy nedokáže, takže je dobře, že si na záchranu pozval alespoň toho pravého zachránce.


Glasser - Apply (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie pop, experiment

Glasser - Apply
Pokaždé když připravuji MP3 Jukebox, postahuju nejdříve z internetu spoustu skladeb od vesměs neznámých jmen a pak je bez ladu a skladbu nahážu do playlistu Winampu. Je to obyčejně moře hlušiny, ze kterého ale občas vyskočí něco skutečně originálního. Něco, co mě donutí zbystřit pozornost, přestat se věnovat čemukoliv jinému a pořádně se zaposlouchat. Skladba "Apply" losangelské zpěvačky Cameron Mesirow alias Glasser byla přesně takovým případem. Track z debutového singlu s ní natočil Matt Popieluch z kapely Foreign Born. Možná vám Cameron připomene Kate Bush, která také ráda vplétala svůj hlas do hypnotických rytmů, možná se vám vybaví poslední Animal Collective nebo kolega z labelu True Pather - projekt Lemonade. Snad se ale shodneme na tom, že "Apply" je parádní úvod do kariéry Glasser.


Glasser - Apply


Patrick Watson - Tracy's Water (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: folk

Patrick Watson - Wooden Arms
Kanadský folkař Patrick Watson vydal nedávno bratříčka své úspěšné a průlomové desky "Close To Paradise". Novinka "Wooden Arms" kráčí ve stejných šlépějích, Watson znovu využívá svoji kapelu a neobvyklé nástroje, pořád je stejně melancholický a zasněný. Prostě trochu Radiohead a trochu Antony Hegarty. V pilotním singlu desky "Tracy's Water" hraje hlavní roli bendžo a cinkající sklo a v prostřední části se přidají i smyčce. Je to maličko přeplácané, ale Watson to ustojí a neuklouzne.


Fiery Furnaces - The End Is Near (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: indie rock

Fiery Furnaces - I'm Going Away
Pokud si sourozeneckou dvojici Fiery Furnaces pamatujete jako bláznivé performery divných písní o divných lidech, pak vás nový singl "The End Is Near" určitě překvapí. Je to překvapivě přímočará balada s klavírem, která se tváří smrtelně vážně. Do jaké míry odhaluje nové směřování kapely, se ukáže na konci července, kdy vychází jejich nová deska "I'm Going Away".


Sa Ra Creative Partners - Bitch Baby (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: nu-soul

Sa Ra Creative Partners - Nuclear Evolution: The Age Of Love
Sa Ra Creative Partners měli v polovině našeho desetiletí pořádný nástup se singly "Glorious" nebo "Double Dutch". Recept sestavený z futuristických hiphopových beatů smíchaných s funkem a soulem sliboval hodně, ale slušný albový debut "The Hollywood Recordings" se ztratil při nekonečných přestupech mezi labely i vnitřních třenicích. O dva roky později se Sa-Ra vrací s novinkou "Nuclear Evolution: The Age Of Love". Vyjít by měla příští týden a na internetu ji ohlašuje skladba "Bitch Baby".


Různí - Sub Pop Cybersex
MP3 ke stažení
žánr: různé

Seattleský indie label Sub Pop byl ve svém počátku synonymem grungeové revoluce. O dvě dekády později si drží pozici klíčového labelu amerického indie rocku a mimořádně silní jsou hlavně ve škatulce současného folku. Mezi jejich klienty najdeme třeba Fleet Foxes, Iron & Wine nebo Vetiver. Nikdo z nich nechybí na čtrnáctitrackové kompilaci "Cybersex", kterou Sub Pop vypustil na internet na stylové internetové stránce v grafice, která se používala na úsvitu webu. Kdo si chce udělat obrázek o současné indie americké scéně, ať neváhá ani chvíli. Kromě zavedených jmen jako Handsome Furs, Pissed Jeans či vzpomínky na The Vaselines jsou na výběru i současné objevy jako Grand Archives nebo Zak Sally. Největším tahákem nechť je kromě hitovy Fleet Foxes "Mykonos" pro vás skladba novozélandských komiků Flight Of The Conchords "Hurt Feelings". Bret a Jemaine v ní rapují o tom, jaké to je mít zraněné city.


Flight Of The Conchords - Hurt Feelings


+ další

Gang Gang Dance - First Communion (TV On The Radio Remix)
MP3 ke stažení
Dave Sitek a Gang Gang Dance se pustili do souboje, kdo dokáže udělat divnější remix druhé kapely. "Stark And Owl" v remixu GGD na EP "Read Science" se povedla, TV On The Radio teď vrací úder v podobě překopávky skladby "First Communion".

Okkervil River - Pop Lie
MP3 ke stažení
Folk-rockoví matadoři Okkervil River vydali na singlu - a následně i na internetu - skladbu z loňské desky "The Stand Ins".

Yo La Tengo - Periodically Double Or Triple
MP3 ke stažení
Na září je přichystané nové album indie rockových klasiků Yo La Tengo se svůdným názvem "Popular Songs". První ochutnávkou je "Periodically Double Or Triple".

Clipse ft. Pharrell - I'm Good
MP3 ke stažení
Nové album Clipse se bude jmenovat "Till The Casket Drops" a vyjít by mělo v září. Tady je první singl s Pharrellem z Neptunu za mikrofonem i za producentským pultem.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Nejvíc nej: Moderat: Berlín a devět kapitol příběhu jedné superskupiny (19.06.2023 14:05)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Moby ohlašuje "Resound NYC". Sekundovat mu budou Nicole Scherzinger, Gregory Porter i Ricky Wilson (19.02.2023 17:11)
- Nové desky 6/2023 - od Paramore přes Rolling Stones po You Me At Six (14.02.2023 17:30)
- Hvězdy alternativního rocku Yo La Tengo míří do Prahy (12.02.2023 10:54)
- Moby ohlásil na první lednový den nové album "Ambient 23" (21.12.2022 14:33)
- Video: Moby úderným singlem "This Is Not Our World" apeluje, abychom přestali ničit svět (14.09.2022 15:51)
- Audio: serpentwithfeet díky songu "On Air" vrací Mobyho do hry (30.08.2022 13:12)
- Moby vydá většinu svých starších řadovek na vinylu, některé úplně poprvé (02.08.2022 14:37)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu