Sto zvířat rozptýlí všechny pozůstalé

28.08.2007 13:55 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Sto zvířat - Rozptýlení pro pozůstalé
© facebook interpreta
Desetičlenný band Sto zvířat přichází po předloňském DVD "Jste normální?" s dalším řadovým albem, tentokrát s mnohoslibným názvem "Rozptýlení pro pozůstalé". Album obsahuje patnáct písní a vyjde v září u nezávislého labelu 100PROmotion. Skupina nahrála svou šestou desku ve výrazně obměněné sestavě, neboť během loňského roku nastala změna hned na třech postech a do zvířecí party nastoupili nováčci: trumpetista Pavel Herzog, kytarista Jan Beruška Šobr a bubeník Miki Nop.

Jak název alba napovídá, jeho téma pojednává o posledních věcech člověka - ovšem pochopitelně v rámci zvířecích tragikomických mantinelů. Texty jako vždy napsal Tomáš Belko a o hudební stránku tohoto funerálního počinu se postarali Jan Kalina, Karel Šváb a Petr Ostrouchov. Kapela se na letních festivalech přesvědčila, že skladby jako "Alice se dala na pití", "Poprvé", "Zub" či "Metrosexuál" naživo fungují. Co se týče zvuku alba, Zvířata dávají větší prostor kytaře, jinak se jedná jako vždy o koktejl ska, reggae, rocksteady, swingu a dalších stylů.

Následovat bude turné o zhruba dvaceti zastávkách ve velkých městech. V Praze kapela chystá trojkoncert 13. listopadu v Akropoli, 14. listopadu v Rock Café a 15. listopadu v Roxy. Za singl alba byla vybrána "Nejkratší cesta". Na webových stránkách si kapela navíc přichystala tzv. "Klub pozůstalých", kde jsou pro vás připraveny všelijaké bonusy a překvapení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY