Švédská zpěvačka Robyn vládne britskému žebříčku

12.08.2007 22:24 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Deset let trvalo švédské zpěvačce Robyn, než se vrátila zpět do britského žebříčku. Návrat je to ale bombastický - singl "With Every Heartbeat" to dotáhl až na číslo jedna. V albovém pořadí se z úspěšného debutu může radovat Kate Nash, jejíž "Made Of Bricks" startuje na čísle jedna.
Robyn - With Every Heartbeat
© facebook interpreta
Švédská zpěvačka Robyn slaví v britském žebříčku velký triumf. Po pětce minulý týden jen na základě downloadů se po vydání na cédéčku singl "With Every Heartbeat" posunul na číslo jedna. Je to pro ni velké zadostiučinění, po několika marných pokusech se jí konečně podařilo v Británii prosadit. V roce 1997 bodovala s "Show Me Love" z debutu "Robyn Is Here" na čísle osm, ale místo úspěšné kariéry měla v UK Chart pauzu deset let a její desky tam nevyšly. Všechno se změnilo letos, když dva roky staré album "Robyn" vyšlo v reedici. "With Every Heartbeat" nahraný s producentem Kleerupem vyšel ve Švédsku v lednu a dostal se tam jen na osmnáctku. Pokud se nepletu, je to druhý hit číslo jedna pro Švédsko v tomto desetiletí, "Call On Me" Erica Prydze byl ten první. Timbaland a Keri Hilson se museli s "The Way I Are" odsunout na dvojku, třetí místo patří novince Kanye Westa "Stronger". Rapper a producent je v Top 3 teprve podruhé v kariéře, aby vyrovnal svoji zatím nejúspěšnější skladbu "Gold Digger", musel by se posunout ještě o jedno číslo výše. Může se mu to povést, "Stronger" teprve v pondělí vychází na fyzickém nosiči. Jen připomenu, že skladba výrazně sampluje "Harder, Better, Faster, Stronger" od Daft Punk, originál to před šesti lety dotáhl na číslo 25. Po šesti týdnech opouští "stupně vítězů" Kate Nash a "Foundations" se musí spokojit se čtyřkou. Pátá je Fergie s "Big Girls Don't Cry". Na šestce hlásí postup Plain White T's s "Hey There Delilah", nahoru jde i Rihanna s "Shut Up And Drive" a "Freemasons Remix EP" Beyoncé, ale to už jsme na začátku druhé desítky.

Na čísle devatenáct se poprvé v Top 20 objevuje pop-punková kapela Elliot Minor, a to díky singlu "Jessica". Naopak Darren Hayes už za svoji kariéru leccos stihl, bývalý zpěvák Savage Garden má na dvacítce už sedmý hit své kariéry, který jmenuje se "On The Verge Of Something Wonderful". Číslo 21 patří klubovému hitu "Love Is Gone" Davida Guetty, novinka Amy Winehouse "Tears Dry On Their Own" startuje na čísle 24, další taneční hit na nás čeká s "I Found U" od Axwell ft Max C o tři čísla níže. Top 30 uzavírá Mario s "How Do I Breathe". Rapperka Eve je s "Tamburine" na příčce 38 a slavit asi bude písničkář Richard Hawley, jehož "Tonight The Streets Are Ours" mu poprvé zajistily účast v Top 40, byť na jejím samotném chvostu.

    Top 10 - singly:
  1. Robyn With Kleerup - With Every Heartbeat
  2. Timbaland ft Keri Hilson - The Way I Are
  3. Kanye West - Stronger
  4. Kate Nash - Foundations
  5. Fergie - Big Girls Don't Cry
  6. Plain White Ts - Hey There Delilah
  7. Rihanna ft Jay Z - Umbrella
  8. Newton Faulkner - Dream Catch Me
  9. Hoosiers - Worried About Ray
  10. Enrique Iglesias - Do You Know?
Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kate Nash - Made Of Bricks
© facebook interpreta
V albech nebyl o čísle jedna pochyb - letní objev Kate Nash suverénně zamířila s "Made Of Bricks" hned na vrchol. Deska měla vyjít původně až v září, ale díky popularitě singlu "Foundations" ji firma uspíšila a určitě toho nelituje. Z jedničky se tedy stěhuje Paul Potts, kterému s "One Chance" patří číslo dvě, vysoko se stále drží Newton Faulkner s "Hand Built By Robots". V obklíčení trvalek (Mika, Amy Winehouse nebo Kings Of Leon) pronikli do desítky také The Coral s novinkou "Roots And Echoes". Osmička je pro ně ale nejhorší umístění kariéry, během níž se už mohou chlubit i číslem jedna za desku "Magic And Medicine" z roku 2003. Další novinky hledejte v Top 75 lupou. Na čísle 24 objevíte kapelu Ben's Brother a jejich album "Beta Male Fairytales". Šéfem pětičlenného bandu je Jamie Hartman, jeden z nejvyhledávanějších britských popových hitmakerů (Natalie Imbruglia, Will Young, Emma Bunton), kterého přestalo bavit své skladby prodávat jiným. Mimochodem - reedice alba Robyn vychází v Británii v pondělí, bude to zajímavý souboj s Kate Nash.

    Top 10 - alba:
  1. Kate Nash - Made Of Bricks
  2. Paul Potts - One Chance
  3. Newton Faulkner - Hand Built By Robots
  4. Amy Macdonald - This Is The Life
  5. Timbaland - Shock Value
  6. Mika - Life In Cartoon Motion
  7. Amy Winehouse - Back To Black
  8. Coral - Roots & Echoes
  9. Prince - Ultimate
  10. Kings Of Leon - Because Of The Times
Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY