Mike Oldfield pronikne do sfér vážné hudby

30.07.2007 16:47 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Mike Oldfield
© nme.com
Mike Oldfield zažívá na události bohatý rok, který přinesl již dva tituly, a třetí se chystá k vydání. Kromě autobiografie "Changeling" se v květnu na pulty obchodů dostalo i DVD s legendárním snímkem "The Space Movie" režiséra Tonyho Palmera, ve kterém je použita Mikeova hudba, převážně z alb "Tubular Bells", "Hergest Ridge" a "Incantations". Po nepříliš povedeném dvojalbu "Light And Shade" se fanouškové v pondělí 12. listopadu dočkají nového stříbrného nosiče, ten dostal jméno "Music Of The Spheres".

Na této studiovce se Mike plně ponoří do krás vážné hudby. Materiál vznikal pomalými kroky, ale podle zpráv vydavatele je již hotovo a finální práce se posunuly k masteringu. Album si však odbude ještě jedno milé prvenství: "Music Of The Spheres" bude první klasickou nahrávkou, která vyjde na USB flash disku.

Na úplný závěr tu máme již potvrzený tracklist nové desky Mikea Oldfielda: Part 1 - Harbinger, Animus, Silhouette, Shabda, The Tempest, Harbinger (Reprise), On My Heart (feat. Hayley Westenra) / Part 2 - Aurora, Prophecy, On My Heart (Reprise), Harmonia Mudi, The Other Side, Empyrean, Musica Universalis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY