Rihanna a 'Umbrella' vstoupily v Británii do historie

22.07.2007 21:50 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Pínsička "Umbrella" Rihanny se s desátým vítězstvím dostala mezi sedm nejúspěšnějších singlů v historii britských žebříčků. Kdo ji zastaví? Čelo albové hitparády okupuje čerstvý vítěz soutěže "Britain's Got Talent" Paul Potts s albem "One Chance".
Rihanna - Umbrella
© facebook interpreta
V USA už Rihanna čelo žebříčku opustila, v Británii si v nepříliš vzrušujícím týdnu zapíše desáté vítězství. Překonala tak "Crazy" Gnarls Barkley, nejúspěšnější singl poslední dekády. Na dvojku se vrací Kate Nash a "Foundations", třetí je Timbaland s "The Way I Are". Do desítky se dostali Mark Ronson a Lily Allen s "Oh My God". Jsou osmí, tedy jednu příčku za originálem Kaiser Chiefs. Na dvanáctce zažívá debut v žebříčku folková zpěvačka Amy Macdonald, a to díky singlu "Mr Rock & Roll". Čtrnáctý je Mika s "Big Girl", ale singl teprve v pondělí vychází na CD. Šestnáctí jsou rockeři Biffy Clyro a "Folding Stars", o dvě příčky níže debutuje první singl z druhého dílu "High School Musical" nazvaný "What Time It Is?". Do čtyřicítky se vešel i duet R Kellyho a Ushera "Same Girl", novinka Sunfreakz "Counting Down The Days" a Amerie "Gotta Work". Poslední příčku v Top 40 zahřívají The Thrills a singl "Nothing Changes Around Here".

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paul Potts - One Chance
© facebook interpreta
Albový žebříček vzala útokem celebrita z televize. Paul Potts je vítěz soutěže "Britain's Got Talent", ve které na televizní stanici ITV bojovali o přízeň diváků lidé, kteří umí něco speciálního. Potts zpíval operu, tudíž s album "One Chance" samozřejmě přináší operní klasiku. Na dvojku se museli odporoučet The Enemy s "We'll Live And Die In These Towns" a na trojku Traveling Wilburys s "Collection". Nové singly pomohly k cestě vzhůru Mikovi i Timbalandovi, kterým patří zbytek Top 5. Další novinky nehledejte, líný týden dovolil vrátit se do desítky také Nelly Furtado, Take That nebo Arctic Monkeys, kteří jsou nejvýše ze všech desek aktuálně nominovaných na Mercury Award.

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY