Svátek pro všechny ctitele Johna Mayalla a blues bude již zítra

23.07.2007 17:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

John Mayall
© johnmayall.com
Koncert John Mayalla v Praze je tu! Tento hudebník, který je mnohými považován za kmotra či krále britského blues, vystoupí se svojí kapelou The Bluesbreakers 24. července v pražské hale Folimanka.

Koncert je součástí turné k novému albu "In The Palace Of The King", které vyšlo 16. dubna na značce Eagle Records. John Mayall, učitel a spoluhráč takových vynikajících hudebníků jako Eric Clapton, Mick Taylor (Rolling Stones), Mick Fleetwood (Fleetwood Mac) a mnoha dalších, na něm vzdává poctu Freddiemu Kingovi, dávnému vzoru The Bluesbreakers. Koncerty Johna Mayalla jsou velkým zážitkem nejen pro ctitele blues. Ukazují, v čem spočívá energie tohoto stylu, jeho živost, to, že je neustále "Blues Alive", jak zní název jednoho z jeho koncertních filmů.

The Bluebreakers přijedou dále ve složení Buddy Whittington - kytara, Joe Yuele - bubny a Hank van Sidole - baskytara. Před Johnem Mayallem vystoupí česko-americká kapela The Cell, která hraje jižanský rock. The Cell se letos umístili jako druhá kapela v soutěži Naděje Beatu.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v síti Ticketpro. K dispozici jsou již pouze levnější vstupenky na stání, které stojí 735 Kč včetně poplatků. Koncert začíná ve 20 hodin a uvádí jej Transmusic Booking East Europe.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY