Otto von Schirach vystoupí v Praze jako support Skinny Puppy

04.07.2007 08:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Otto von Schirach
© ottovonschirach.com
V pražském klubu Roxy se v půlce prázdnin, konkrétně 9. srpna, představí kapela Skinny Puppy. Jako support svého koncertu si vybrala Otto von Schiracha.

Otto Von Schirach (rovným dílem Kubánec a Němec) se narodil v roce 1978 v bažinatém světě uprchlíků z ostrova svobody, v Miami. První léta života strávil pod vlivem své babičky praktikující karibské náboženství santería a bílou magii, což otevřelo jeho mysl všemu zvláštnímu a bizarnímu. Vyrostl na hudebních stylech miami bass, gore grind, gangsta rap a afro cuban noise. Roku 1995 si koupil svůj první bicí automat od zhulence, který bydlel jen dva bloky od jejich domu. Už tehdy v sobě našel lásku k hutnému zvuku kopáku zprasenému rozostřeným filtrem.

V roce 1998 Otto vydal své první demo, které mu zajistilo smlouvu na čtyři alba u miamských elektronických desperátů Schematic Records. Později zveřejnil tři další nahrávky u Beta Bodega společně s umělcem La Mano Fria pod jménem El Santo. Roku 2003 spolupracoval na albu Skinny Puppy nazvaném "The Greater Wrong of the Right", za což si vysloužil být předskokanem této skupině na 57 koncertech po celých Spojených Státech. Večer co večer naháněl fanouškům Skinny Puppy hrůzu svou 35 minut dlouhou, 3 kostýmní změny zahrnující, uši devastující dance party. Bůh ví, co nás čeká letos! O rok později si Otta povolala Miss Kitten, aby jí vytvořil vykloubený gangsta bass remix jejího singlu "Professional Distortion" pro label Nova Mute UK. Nedávno Otto dokončil 4 GB velkou zvukovou knihovnu pro vývojářské firmy Fixed Noise a Native Instruments nazvanou "OTTO." Nyní spolupracuje na dalších projektech s Venetian Snares, Doormouse, Gut, Ebolou, Gouch a také ve studiu sbíral nápady na další desku Skinny Puppy.

Začátkem roku 2005 Otto poslal CD s 38 tracky Miku Pattonovi (spoluvlastníkovi Ipecac Recordings), Mike z něj vybral ty nejlepší věci, sám je přemíchal a výsledkem je album "Maxipad Detention". Na tento výlet za hranice brutálních infarktových nabasovaných bubnů se můžete těšit naživo už 9.8.2007.

Vstupenky v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream za za 640 Kč + poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY