shop.musicserver.cz
Otto Von Schirach, Cross Club, Praha, 17.3.2010

Zvířecí show Mistra dekadence

Vydáno: 20.03.2010 12:04 v sekci Naživo - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Prostory overgroundového klubu Cross ve středu večer obsadily stovky lidských živlů, dále taky krokodýl, pes, pelikán nebo mamut. Všichni živí i mrtví zvířecí squatteři hledali řád v neřádovi Otto Von Schirachovi. A navzdory drogovému oparu ho často i našli.

Live: Otto Von Schirach

support: Shitmat, Guma Guar, Deus Ex Machina, Izstvy, Claviq, Ingtzi, Denoir
místo: Cross Club, Praha
datum: 17. března 2010

Otto Von Schirach, Cross Club, Praha, 17.3.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Jsou koncerty, který má smysl v dlouhosáhlých reportech vychvalovat, nebo hanit a nezúčastněnému čtenáři dát možnost, zpětně se celý akce zúčastnit.

Jsou ale taky koncerty, o kterých nemá valný smysl psát, protože pomocí jednotlivých liter a verb jen těžko expresivně vyjádříte pocity, který si jednotliví návštěvníci koncertu odnesli zabalené v alobalu vlastního mozku domů. Ve čtvrtek nad ránem byly intenzivními prožitky obtěžkány stovky lidí, které mířily z pekla na světlo Boží. Do ulic metropole.

Cross je peklo, o tom žádná. Je to v Praze ale taky jedinej prostor, kterej umožňuje vychutnat si lidství až do dna. Právě taková oslava lidství byl koncert dekadenta Otto von Schiracha. Nihilismus undergroundu postmoderní doby - to by mohl být palcový novinový titulek, pokud si čistě hypoteticky připustíme možnost, že by média o akcích typu Tour De Fuck informovala.

Otto Von Schirach, Cross Club, Praha, 17.3.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Když vstoupíte do Crossu, zavřete za sebou dveře světa a před vámi se objeví jen Aldousovy brány vnímání. Když postupně procházíte po jednotlivých poschodích panoptika, prokopáváte se čím dál hlouběji, k epicentru dění. K epicentru vlastního myšlení. Do pekla.

Jak známo pro dekadenty je peklo vysvobozením a do Crossu nechodí snad nikdo jinej než dekadenti. Před klubem stojí šest stínů, opřených o zeď. "Chceš něco? Máme čistej matroš." "Co máte?" "Piko, trip a koks."

Taková nabídka se neodmítá. Když ale víte, že místo zmíněných berliček do zmíněných bran dostanete veterinární přídavky, omítku a v lepším případě místo čtverce papírek namáčenej v Poděbradce, je odmítnutí na místě.

Otto Von Schirach, Cross Club, Praha, 17.3.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Při vstupu vás nikdo nekontroluje a přes mlhový opar, který vnímáte ještě intenzivněji nosem než očima, prostupujete hlouběji do nitra klubu. Zastávka první je na baru. Hašišácký doupě. Jalovec bez ledu. Divnolidi s brýlemi na očích. Topol by určitě řek: "Divnej chlap za pípou, divnej chlap před pípou..." Jen ten Kilián Nedory scházel.

Ke stolu si přisedla holka. Věkem žena, duší dítě. Mluvila anglicky a byla Slovenka. Hrála v kapele, žila se zpěvákem Colorfactory a posteskla si, že o ní svět neví. Nevěděla o světě.

Otto Von Schirach, Cross Club, Praha, 17.3.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Jedenáctá si potykala s půlnocí a jejich kamarádství vybízelo k přesunu do cílové destinace. Hlavní stage.

Před barem spousta dětí. Věkem i duší dětí. Potulujou se, lejou, sahají opačným pohlavím na pohlaví. Jsou to děti fixované na děti tekoucí po jejich tlamách. Střízlivost se společně s Freudem zapomněla na prvním baru a modifikovaný oběh krve vycítil nejvyšší čas odejít za Ottou.

Breakcore. To je přesně ten okamžik, kterej se nedá vyjádřit slovy.

Cross Club, Praha, 17.3.2010
© Lukáš Benda / musicserver.cz
Na scéně mamut, pelikán, krokodýl. Slibovaný zůčko bylo zvířecí. Lidi pod pódiem taky. Peklopárty. Kam se hrabou Hell parties. Tohle je jinej svět, než ty trapný seance divně oblečenejch lidí visících na hácích ve Styxu. Tohle je svět divnolidí, kteří se změnili zásluhou Otty ve zvířata. PS: Hlavně ta princezna na ketamínech byla šelma.

Otta, samozvaný pan Zlo, samploval všechny známý žánry. Jacko se obracel v hrobě, když došlo i na něj. Dvojšlapka a uklidnění. Exploze energie. Jo, to je breakcore.

"End Of The World" z aktuální desky "Magic Triangle" - naprostý vrchol jsoucna. Apokalypsa. Vyplatí se žít pro takovýhle životní anakoluty. Absolutní vyšinutí ze stereotypu šedi. Jo, to je breakcore.

NÁZORY
  • Titulek (Pavel , 21.03.2010 10:26) Reagovat

    To zní tak , že by se tam člověk bál jít :-) Co se toho napsalo o techoparty a vše nafouklá bublina. Otto není to ten kanadský strejda co předskakoval Skinny Puppy? Spíše mi připadal jako neúspěšný pokus o něco zajímavého.

    • Re: Titulek (Lukáš Benda, 22.03.2010 01:39) Reagovat

      A navštívil jste sám nějakou opravdovou undergroundovou rychtu, tj. něco jiného než CzechTek popř. CzaroTek? Občas se totiž v lesích a na polích dějí věci, o kterých média neinformují - to jen aby bylo jasno. A právě takovou "podzemní" atmosféru měl i koncert Otty von Schiracha, ve středu, v Crossu.

      • Re: Titulek (Pavel, 22.03.2010 09:23) Reagovat

        Jen pár klubových akcí. Opilí, sfetovaní, ale ne všichni hromadně jen pár jedinců. Zkrátka jsem myslel, že to nebyl až takový děs a hrůza a odstaršující případ jak se obvykle vypráví.

        • Re: Titulek (Lukáš Benda, 22.03.2010 10:37) Reagovat

          Nejsem s to jakkoliv poučovat, protože se pohybuju v této subkultuře také poměrně vzácně a spíše inklinuju k jiným větvím hudební i životní filosofie, přesto bych rád podotkl, že na dekadenci nevidím nic tak ukrutně děsivého. Dekadence se stala součástí dnešní doby a je na čase, aby si to dnešní lidé připustili, když už ji nechtějí (minimálně na oko) tolerovat.

          Otto byl krásnou disharmonii okolního zdánlivě harmonického světa. A v tom případě nejde o nějakej virtuální fet, ale o reálnej, hmatatelnej svět. Každopádně díky za odpověď, Pavle.

  • Titulek (Lední Medvěd, 21.03.2010 18:45) Reagovat

    @Pavel ,,vše nafouklá bublina''

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Avantgardní metalová show v podání Igorrr si podmanila vyprodaný Palác Akropolis, zasloužený aplaus nebral konce (01.05.2022 18:35)
- Publicistika: Třicet nejžhavějších jmen letošního léta (18.07.2013 13:00)
- My Name Is Ann! zvou na turné novým singlem (08.01.2011 12:15)
- Recenze: Magický triangl manického fantasmagoristy (15.03.2010 05:00)
- Recenze: Superman nebo milovník orgasmů a zombies? (09.10.2008 05:00)
- Naživo: Krvavý komiks o současném světě (10.08.2007 17:40)
- Otto von Schirach vystoupí v Praze jako support Skinny Puppy (04.07.2007 08:11)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu