Wu-Tang Clan přijedou do Prahy bez 'Diagramů'

18.06.2007 19:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Wu Tang Clan
© facebook interpreta
Ohlášené LP Wu-Tang Clanu "8 Diagrams bohužel nevyjde už v červenci, jak se předpokládalo - jeho příprava je stále ve fázi nahrávání v newoyrských Legacy Recording Studios a momentálně to vypadá, že se dočkáme až v polovině září. Vystoupení legendární hiphopové úderky v pražské T-Mobile Areně, připadající na 17. červenec, se tak bude muset obejít bez něj.

Album má obsahovat něco kolem čtrnácti tracků, které se budou ve finále selektovat ze čtyřicítky až padesátky nahraných skladeb. Spekulace ohledně producentské účasti Kanyeho Westa se prozatím stále ukazují jako liché, do studia se i přesto pár kapacit dostavilo a pod dohledem nejdůležitějšího člena WTC The Abbota se na beatech podílejí například Marley Marl, Q-Tip, DJ Scratch či Nile Rodgers.

"Samozřejmě už hledíme i k naší letní tour. Do Evropy přijedou všichni členové - Raekwon The Chef, Inspectah Deck, Method Man, GZA, RZA, Ghostface, U-God, Masta Killah i Cappadonna. Tahle tour bude o zábavě, je třeba ukázat světu, že jsme jako clan stále spolu a silnější než kdykoliv předtím," slibuje The Abbot.

Method Man se k němu přidává: "Miluju cestování po Evropě víc než na jakémkoliv jiném místě. Proč? Publikum je vždycky vtaženo do dění na pódiu, je vděčné a váží si toho, fans jsou upřímní a tolik energie, co od nich dostaneš, musíš vrátit zpátky hodinu a půl trvajícími koncerty."

Slovům o nějakém comebacku ale The Abott moc nepřikyvuje: "Nikdy jsme svou pozici ani první flek neopustili. Dělali jsme na množství jiných projektů a tahle deska je naší první nahrávkou po šesti letech a první evropská Wu-Tang tour se všemi členy - vyjma Ol' Dirty Bastarda - po docela dlouhé době, takže je to všechno velmi speciální."

Doufejme, že neobyčená tedy bude nejen jejich pražská show, ale i páté řadové album. Renomé skupiny s pravděpodobně nejdůležitějším znakem hiphopové historie, jehož autorem je jejich koncertní deejay Allah Mathematics, by si to zasloužilo.

Vstupenky na Triumph Indoor Hip Hop festival, v jehož rámci k nám WTC přijedou, je možno zakoupit v předprodejích síti www.ticketpro.cz, www.ticketstream.cz a www.ticketportal.cz za 500 Kč (+ poplatky distributorů).

Začátek akce je v 19:00.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY