Nový Report má na obálce Ozzyho

01.06.2007 08:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Report 06-07/2007
© facebook interpreta
NA TITULCE OZZY, UVNITŘ ANETA, MAROON 5 NEBO BAUMAXA V ROLI HUDEBNÍHO SOUDCE. TÉMATEM JSOU MUZIKANTI VE STÍNU HVĚZD, CD PŘÍLOHOU JIŽ 15. SOUNDCZECH S AKTUÁLNÍMI HITY CZ SCÉNY.

Z obsahu:

OZZY
Mnohokrát to vypadalo, že intenzita Ozzyho životního stylu překračuje únosnou míru, cesta vede jedině do pekel a dál už nebude (alespoň z hudebního hlediska) nic. Omyl. Navzdory přírodním zákonům je Pán temnot stále při síle. Ze všech úhlů na jeho život i diskografii podrobně nahlíží Dan Folprecht.

ANETA
Novinka "Dotyk" by měla Anetě Langerové pomoci "nezůstat jen kapkou na římse". Jak se vypořádala s výzvou napsat si hudbu i texty? Co ji vedlo k opětovné kompletní proměně kapely? A čím ji stále víc láká hra na basu? To vše prozradí v rozhovoru s Ondřejem Fenclem.

JANA KIRSCHNER
V Británii natočila album, které může s její kariérou pořádně zamávat. Kvality i ambice CD "Shine" bezpochyby překračují česko-slovenské hranice. Co si od nových skladeb slibuje sama Jana K. (a jak se jí žije v Londýně), se dozvěděl Petr Kořínek.

SIOUXSIE
Punk zplodil řadu osobností, ale opravdových dam jen poskrovnu. "Výjimkou z pravidla je Siouxsie," tvrdí v profilu "frontwomanky" The Banshees Jana Kománková. A kromě ohlédnutí za její bouřlivou minulostí nabízí i podorobnosti k chystané sólovce.

HOLIČI, NOSIČI, NÁDENÍCI
Bulvár na ně nečíhá, z plakátů možná znáte jejich tváře, ale na jména si často nevzpomenete. Přesto by bez nich hvězdy zdaleka tolik nezářily. Fajnšmekři při pojmech Terry Bozzio, Tony Levin, Steve Gadd nebo Vinnie Colaiuta smeknou. Je čas si na ně posvítit. A podívat se, jaká je situace "pracantů ve stínu hvězd" u nás.

LONDÝNSKÉ VJECY
Testem koncertního torpéda Wanastowek byl koncert v londýnské Camden Town Hall. Na místě jsme měli zpravodajku Terezu Navarovou. Obstáli Kodym s P.B.Ch. live nebo šlo o Večírek zvadlejch růží?

XAVIEROVO UCHO
Má rád "obhroublý holky", baví ho "čuchat na vesnici hnůj" a ošívá se nad politikou v muzice. Punkfolkový retrofutrošťák Baumaxa pro REPORT ohodnotil nahrávky Avril Lavigne, Asian Dub Foundation, Tori Amos či Jerryho Lee Lewise. A přihodil osobní Top 5.

LIVE: Maroon 5, Young Gods, Lisa Gerrard, Dog Eat Dog, Bryan Ferry, Kosheen, David Koller + Support Lesbiens, Wanastowi Vjecy...
ROZHOVORY A PROFILY: Aneta, Jana Kirschner, AMO, DJ Neo, Yellow Sisters...
BUBÁK: Siouxsie
SMRT: Jan Antonín Pacák
NA CESTÁCH: Island
SLOUPKY: Honza Křížek (o vysněných koncertech), Rodriguez (o špinavé práci), Vladivojna (o euforickém vrabci), Simon Ruffskank (o anti-Británii), Lipčík (o smrti a byznysu), Bezr (o live zklamáních), Haubert (o třech dobrých tipech), Turek (o kauze Wave), Jana.Kom (o smutných koncích webů), Wohnout (o Kohákovi!)
6x SOUTĚŽ o atraktivní CDs a vstupenky
KOMIKS: Kurt Report č. 75 (sabotujte zpěv!)
CD, DVD, knižní a filmové recenze, premiéry, gamesy, weby, hudební TV tipy, clubbing, drogová poradna, styly a trendy, technologie, festivalový přehled a rozcestník...

PRINCE, APOLLO 440, GEORGE MICHAEL, BJÖRK, AVRIL, KOOP, ATARI TERROR, MONKEY BUSINESS, KAMIL STŘIHAVKA, ARCTIC MONKEYS, MARIZA, BOB DYLAN, DEPECHE MODE, U2, IMODIUM, WOODY ALLEN, KINOAUTOMAT...

CD příloha:

SOUNDCZECH 15

Stabilně jedna z nejoblíbenějších příloh REPORTU nabízí novinky z české i slovenské scény, tradičně mířící napříč žánry:
HORKÝŽE SLÍŽE, MONKEY BUSINESS, PRAŽSKÝ VÝBĚR II, MAGNETIK, XAVIER BAUMAXA, INSANIA, LAKESIDE X, DJ NEO feat. Orion and James Cole, SOPOTY, LETY MIMO, RA, DOCTOR P.P., MICHAL PROKOP, MEDVĚD 009.

Akce: Sluchátka Emgeton pro každého předplatitele!

NEJČTENĚJŠÍ HUDEBNÍ ČASOPIS + CD ZDARMA.

Více info a ukázky z CD přílohy na ireport.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY