Poctu Johnu Lennonovi nakonec vzdají i A-ha

07.05.2007 15:01 - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

A-ha
© a-ha.com
Poslední informace potvrdily, že na kompilaci coververzí písní Johna Lennona bude zařazena i "#9 Dream" v podání skupiny A-ha. Kompilace Amnesty International v Evropě vyjde pod názvem "Make Some Noise: The Campaign To Save Darfur" (za oceánem první část názvu zní "Instant Karma"). Fanouškovský klip coveru "#9 Dream" je ke zhlédnutí na YouTube.

A-ha momentálně pracují na nové desce, která by měla vyjít na začátku příštího roku. Všichni tři členové A-ha se také věnují sólovým projektům. Paul Waaktaar-Savoy s kapelou Savoy v nebližších dnech vydá nové album "Savoy Songbook Vol.1", které má představit skupinu za hranicemi Norska. "Songbook" se bude skládat ze dvou CD - první disk nabídne přepracované verze skladeb ze starších alb a tři nové písně, druhý disk pak bude obsahovat výběr oblíbených skladeb Paula a jeho kolegyně a manželky Lauren z posledních deseti let. V Norsku již vyšel singl "Karma Boomerang", který je k poslechu na myspace kapely. Magne Furuholmen se opět věnuje výtvarnému umění, nedávno otevřel v Oslu a Londýně výstavu obrazů, hudby a poezie pojmenovanou "Monologues". Morten Harket chystá sólovou desku, nic bližšího ale zatím neprozradil.

Kompilace "Make Some Noise: The Campaign To Save Darfur" oficiálně vychází 25. června. Stejnou píseň jako A-ha na ni nahráli i R.E.M. Na výběru se dále objeví například U2, Christina Aguilera, The Cure, Lenny Kravitz, Green Day nebo Tokio Hotel.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY