Pevně uchopený zlomek kamarádství

15.05.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Berlínská scéna má své stálice. Apparat je jednou z nich. Letos chystá k vydání nové album "Walls". Prvním testerem možného úspěchu je singl "Holdon", ve kterém zpívá Raz Ohara. Hned z kraje se nabízí otázka: Bude to stejná pecka jako "Komponent"? Odpověď je stručná: Měla by být!
8/10

Apparat feat. Raz Ohara - Holdon

Skladby: Holdon (Chris de Luca vs. Phon.o RMX), Holdon (Modeselektor RMX), Fractales (Apparats Ibiza-Mix), Holdon (Apparats Original)
Celkový čas: 19:37
Vydavatel: Shitkatapult
Sascha Ring začínal coby DJ, často hrál na techno akcích a byl typickým raverem. Pak se přestěhoval do Berlína, změnil životní styl a začal sledovat i zcela jiné hudební vlivy. Od poslední desky "Duplex" a épéčka "Silizium" už uteklo hodně času. Ten byl vyplněn spoluprací s Ellen Allien na společné desce "Orchestra Of Bubbles". Apparat o sobě vždy říkal, že neumí napsat text a pořádně zpívat, že k tomu někoho potřebuje. Na novince "Walls", jejíž vydání plánuje na 25. května, proto opět spojil síly s Razem Oharou (vlastním jménem Patrick Rasmussen), který napsal slova ke čtyřem skladbám. Jednou z nich je i "Holdon", která se stala pilotním singlem k albu. Zvídavá otázka - bude to další klub hit po "Komponent" ze "Silizia"? Troufám si říci, že bude.

Na dvanáctipalci původní verzi doplňují dva výtečné remixy. "Holdon" je houpavá electro trefa, které Apparatovi blízcí kamarádi dali zcela jinou tvář. Chris de Luca společně s Phon.em zvolili inspiraci v Timbalandových trendy vychytaných nápadech. Přímo jej ale nekopírují, vsadili na našlápnutý a líbivý groove, který v klubech bude fungovat. Opačnou cestu razí dvojka Modeselektor - z vokálu nezůstalo moc, ale temnější minimal techno si získá fandy svou atmosférou.

Bonusem na druhé straně vinylu je prodloužená verze kompozice "Fractales". Ta by měla mít na "Walls" dvě části, zde je však nabídnuta v soft raveové libůstce, která vás nakopne a neohraje se vám.

"Holdon" je vydařené lákadlo na chystanou desku. Apparat pečlivě drží otěže tvorby, i když někomu nemusí jit přímo pod nos, že už trochu vyměknul. Malé hitové vábení ale není nikdy na škodu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY