Slabounký odvar z debutu

02.05.2007 14:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Ukázkový příklad pro knihu "Proč nevydávat druhou desku". Projekt LCD Soundsystem svým debutovým albem přinesl hned několik výtečných hitovek do večírkových playlistů a teď se vrací se "Sound Of Silver", aby si pošlapal pověst. Je to ohromná škoda, ale nebudeme před tím zavírat oči.
5/10

LCD Soundsystem - Sound Of Silver

Skladby: Get Innocuous!, Time To Get Away, North American Scum, Someone Great, All My Friends, Us V Them, Watch The Tapes, Sound Of Silver, New York, I Love You But You're Bringing Me Down
Celkový čas: 55:57
Vydavatel: EMI
Je pozdě. Všichni kolem mne už spí. Eponymním debutem LCD Soundsystem bych je pravděpodobně probudil, a nevyčítal bych si to ani vteřinu, protože tehdy to byla událost. Dva stříbrný disky našlapaný po okraj stylem disco-punk, což bylo něco jako americká reakce na vy-víte-co. Kdybych ale zesílil "Sound Of Silver" a někdo se náhodou probral, vyčítal bych si to celou noc. Nová deska LCD Soundsystem by byla dobrá, kdyby vyšla jako debut. Není totiž nic horšího, než když člověk vidí svý oblíbence, respektive svýho oblíbence, jak se vykrádá a vlastně se plácá někde v rohu. Brodí se vlastním přívalem nápadů z prvního alba a horko těžko nachází něco, čím by ještě dokázal zaujmout.

"Sound Of Silver" dojíždí na takřka nulovou přítomnost silných okamžiků. Je tu "North American Scum", v kontextu celé nahrávky působící jako neskutečný val s až kanadským tahem na branku. "All My Friends" je zase zábavná klavírním samplem jedoucím v nekonečné smyčce a "New York I Love You..." vyhrává na celé čáře svojí jinakostí. To jsou tři tracky z celkových devíti. Jedna třetina, řeklo by se, to není tak zlý.

Je. Vzhledem k tomu, kolik nám toho LCD Soundsystem naservírovali na debutovým podnosu, je "Sound Of Silver" zatraceně málo. Není to o tom, že bych chtěl bejt zlej. Ale jsou určitý kapely & projekty, který by se do druhých desek neměly pouštět tak brzo, respektive vůbec. A takovým malým důkazem, že nový materiál LCD Soundsystem není žádná výhra, je pro mě fakt, že se z toho nepodařilo nic pořádnýho vydolovat ani remixérům v projektu "Sounds Like Silver". Škoda.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY