Alexandrovci táhnou na země České

24.04.2007 18:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Alexandrovci
© Lukáš Táborský / Právo
Ruský stodvacetičlenný hudební soubor Alexandrovci plánuje sérii koncertů po Česku. Zahraje postupně 2. května v brněnské hale Rondo, 3. května v pražské T-Mobile Aréně, 4. května v pardubické ČEZ Aréně a konečně 5. května v ČEZ Aréně v Ostravě.

Alexandrovův soubor písní a tanců, plným současným oficiálním názvem Dvakrát vyznamenaný řádem Rudého praporu akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, více však známý jako Alexandrovci, je pěvecký a taneční soubor, který byl oficiálním armádním uměleckým souborem Rudé armády.

Hlavní silou jejich repertoáru jsou celosvětově známé skladby ("Kalinka", "Kaťuša" a jiné), hlavně díky jejich nezapomenutelnému aranžmá. Vedle ruské klasiky si diváci na jejich vystoupeních mohou vyslechnout i Verdiho "Sbor židů" z "Nabucca", Musorgského "Raschodilas , razguljalas" z opery "Boris Godunov", Meisnovu "Delilah" a mnoho dalších světových melodií. Absolutní novinkou v představení, které se uskuteční v květnu v Praze a Pardubicích, bude uvedení kombinace Alexandrovců a slovenského folklóru v písni "Na kráľovej holi". Píseň pánové nyní v Moskvě nacvičují, aby ji společně za doprovodu balalajek a muzikantů z Těrchové představili v celosvětové premiéře v plné parádě na právě připravovaném turné.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY