Eggnoise pokřtí nové, producentů plné 'Albumen'

21.03.2007 10:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Eggnoise N
© Eggnoise
O skupině Eggnoise toho v poslední době mnoho slyšet nebylo, brzy se to však změní. Muzikanti mají totiž těsně před vydáním novinkového alba, od něhož si nejeden hudební fajnšmekr slibuje mnohé. Křest nahrávky proběhne 28. března v pražském Paláci Akropolis.

Novinková deska má název "Albumen" a nese všechny atributy dosavadní tvorby skupiny: žánrovou pestrost oscilující mezi jazzem, rockem, folkem, popem i elektronickou hudbou.

Producentsky na ni dohlíželi Vladimír Pecha (Načeva, Soil, Lenka Dusilová), Martin Gašpar (Peter Lipa Band, Jana Kirschner, No Name), Peter Binder (Karel Plíhal, Aneta Langerová, Pavla Milcová, Ester Kočičková), Dušan Lipert (Ohm Square, Colorfactory, Sebastians), Daniel Salontay (Longital, Zuzana Homolová) či Michal Pajdiak (Alvik). Každý z producentů přistupoval k písním zcela individuálně podle dané skladby tak, aby dal vyniknout jejímu osobitému charakteru. Výsledný tvar tak častokrát obohatil nejen svou kreativní koncepcí, ale přispěl též jako muzikant.

Zatímco předchozí, na Anděla nominované album Eggnoise z roku 2003 "What A World" bylo vydáno pod hlavičkou Sony BMG, aktuální deska vyjde na vlastním labelu kapely. Termín vydání je stanoven na konec března 2007.

Koncert v Paláci Akropolis začíná v tradičních 19:30.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY