Papaya Paranoia poblázní Pražany

11.03.2007 17:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Papaya Paranoia - plakát N
© facebook interpreta
Praha - Roxy - 20. března, Bratislava - Sub Club - 21. března, Ostrava - Boomerang - 22. března. To jsou termíny a místa koncertů japonské elektronické kapely Papaya Paranoia, která v Česku již několikrát vystupovala. Letos se k nám vrací v nové sestavě.

Projekt Papaya Paranoia v roce 1982 založila v Tokyu Yaumiko Ishijuma - zpěvačka, skladatelka, kreslířka mangy a hráčka na basu. Kapela se ve svých počátcích dala zařadit do škatulky improvizací funku, jazzu a punku, s japonským nádechem. Později svůj hudební projev pojmenovala jako "digi japa" - digital Japanese music style, styl, ve kterém se digitální zvuk potkává s punkem, vizuálně postaveným na manga stylu. Yumiko svým neobyčejným hlasem zpívá jako postavy z kreslených seriálů, někdy zase jako velitel armády nebo šaman, jndy jakoby v roli matky nebo milenky. V roce 2003 vydává velká nahrávací společnost Teichiku Entertainment nejlepší album PP - "Twin Very Best Collection: Papaya Paranoia 1984-2002-->", které obsahuje 34 tracků vybraných fanoušky projektu.

Papaya Paronoia střídaly styl velmi často a radikálně - dvě dívky, tři dívky, DJ, kytary, shamisen (tradiční, japonský hudební nástroj), analogově, digitálně, každých několik let jinak. Pro tento rok je sestava PP složena z Yumiko, dvou dívek (bubny, kytara) a hráče na shamisen; rovněž plánují nové album z vybraných skladeb a jarní turné, v rámci něhož uspořádají v Česku a na Slovensku tři koncerty.

Vstupenky na pražský koncert zakoupíte v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream za 100 Kč + poplatky distributora, na místě v den koncertu za 180 Kč.

Start je v 19:30.

Více informací na: papayaparanoia.com, roxy.cz a dsmacku.com.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY