Rádio Wave končí v éteru, na webu zůstane

28.02.2007 23:59 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Rádio Wave N
© facebook interpreta
Vedení Českého rozhlasu slibovalo roky, že se mladí lidé dočkají vlastní stanice. Jejich dlouho proklamovaná slova došla naplnění loni v lednu, kdy spustilo provoz ČRo 4 - Rádio Wave. Uplynul rok a všechno je jinak, neboť Rada Českého rozhlasu na svém zasedání ze středy 28. února odhlasovala, že Wave v analogovém vysílání končí.

A důvod? Když Wave začalo fungovat, ředitel rozhlasu Václav Kasík mu vyčlenil některé frekvence, jež sebral nikterak poslouchanému středočeskému okruhu ČRo. Ale to se nelíbí ani Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, ani radě veřejnoprávního rozhlasu. Prý je tak znemožněno dostát tomu, co zákon rozhlasu nařizuje.

Pro stažení Rádia Wave z éteru, do nějž na frekvenci FM 100,7 vysílá z Cukráku, hlasovalo pět z osmi členů Rady Českého rozhlasu. Podle serveru DigiZone.cz byl proti například Štěpán Kotrba. A co bude následovat? Všichni, kteří si Wave oblíbili (tedy krom netových posluchačů Pražané a Středočeši), ho budou moct chytit nadále na internetu, a to na této adrese.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY