Jana Kirschner s novinkou zasvítí v celé Evropě

21.02.2007 17:43 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jana Kirschner N
© Ondřej Pýcha
Od chvíle, co médii proletěla zpráva o zahraniční desce Jany Kirschner, toho slovenská zpěvačka o budoucím dílku mnoho nenamluvila. O to větší je možná očekávání fanoušků i kritiky, které skončí 16. dubnem, kdy novinka v Česku vyjde. Napjatá je určitě i sama zpěvačka, deska "Shine" je totiž její velkou šancí na úspěch i mimo slovenskou a českou scénu.

Booklet desky "Shine" zaplní celá řada hvězdných jmen, z nichž nejdůležitějším je jistě producent Ross Cullum (Enya, Tori Amos, Paul McCartney, Tears For Fears), který se albu s přestávkami věnoval od roku 2004, kdy ho prací na něm pověřila londýnská centrála Universal Music Group. Jeho účast byla pro Kirschner zásadní jistě i proto, že dokázal do studia zlákat uznávané hudebníky, kteří spolupracovali s hvězdami jako The Pretenders, Norah Jones či Robbie Williams. Za zmínku stojí též autor fotografií Simon Fowler, který se zasloužil o "zcela novou image" zpěvačky.

Pilotní singl, tedy titulní píseň "Shine", bude digitálně vypuštěn 19. března, Kirschner ho však poprvé představí už 24. února při příležitosti vyhlášení ankety "Česká Miss 2007". Po vydání samotného alba na území Slovenska a Česka dojde na mezinárodní vydání. V rámci jeho propagace bude nejdříve vydán singl "Another Day", který Janu představí jako "nový objev", singl "Shine" vyjde jako druhý. Na základě ohlasu pak vydavatelství rozhodne, zda se s deskou zaměří i na americké a asijské trhy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY