Vyhlášení cen Žebřík 2006 nabídne hiphopovou stage

06.02.2007 11:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Žebřík 2007 logo N
© Report
V Česku stále populárnější hiphopová kultura se bude prezentovat i návštěvníkům vyhlášení výročních cen Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards. Hip hop stage je esencí minulého roku. Fanoušci uvidí to nejdůležitější, co je momentálně na české hiphopové scéně k mání.

Projekt Gipsy.cz rappera Gipsyho míchá jeho slabost pro hiphop a r'n'b s tradičními cikánskými vlivy. Živelnost se mísí se sebevědomím, v jednu chvíli se může skákat do stropu a zároveň plakat. Album "Romano hip hop" je bezesporu jednou z desek roku 2006. Hitovka "Tajsa" je ke slyšení na CD "Soundczech - Best Of 2006", které je free přílohou REPORTU 2/07.

Další účastníci Žebříku Pio Squad se vymykají běžnému standardu tuzemského hip hopu. Nejsou ani z Prahy či Brna, přesto z jejich hudby sálá velkorysost a nadhled. To, co zaujme na první poslech, je jejich talent pro vyprávění běžných příběhů. Pio Squad došli z Jihlavy až na absolutní vrchol domácícho hip hopu především díky důvěryhodnosti a trpělivosti.

Abdul 52 & Omar jsou momentálně nejznámější a nejaktivnější čeští urban music DJs. Mají navíc vlastní show na Radiu Wave - Platinum Soul Top Ten je jediná česká hip hop radio hitparáda. Poslední dva roky se bez těchto DJs takřka nic neobejde.

Žebřík 2006 Sony Ericsson Awards vyvrcholí v pátek 9. března od 20 hodin v DK Inwest v Plzni. Během pětihodinové akce dojde k předání třiceti cen. Na hlavní scéně se představí J.A.R., Support Lesbiens a další.

Hlasování v této prestižní anketě probíhá do 28. února. Další informace je možné nalézt na webu www.ireport.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY