MP3 Jukebox 5/2007

31.01.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

DJ Mehdi ft. Chromeo - I Am Somebody (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: electro, hip hop, funk

DJ Mehdi - I Am Somebody
Pařížský label Ed Bangers by si mohl nárokovat titul nejvíce cool vydavatelství současnosti (a taky ho dostali v časopise URB). Spravují kariéru electro-rockových projektů, jako jsou Justice, Krazy Baldhead nebo Sebastian, a pokud chce být DJ opravdu in, musí nutně mít jejich desky v batohu. Ed Bangers teď vychází vstříc i těm, kteří si nekupují vinyly a největší hity vydávají na CD kompilaci "Ed Rec Vol. 1". Mezi nimi najdete i "I Am Somebody" DJe Mehdiho s hostující dvojicí Chromeo (poslouchali jsme je v Jukeboxu minulý týden). Píseň osciluje mezi hip hopem a bláznivým electro-funkem, něco jako Daft Punk na tripu s Kool Keithem.
Panda Bear - Bros (9/10)
mp3 ke stažení
Panda Bear - Comfy In Nautica (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: psychedelický pop

Panda Bear - Person Pitch
Zprávy říkají, že podivínští Animal Collective prý pracují na nové desce, která bude navazovat na předloňské "Feels". Pro nedočkavé vydali na podzim EP "People" a v první polovině roku vyjde trilogie CD/LP raritních nahrávek. Ještě předtím ale jeden ze členů, jmenovitě Panda Bear, vydá své třetí sólové album "Person Pitch". Noah Lennox, skrývající se pod touto přezdívkou, zatím dal ochutnat tři písně, dvě z nich - "Comfy In Nautica" a ukázka z "Bros" - je dostupná k vyzkoušení v mp3. Pokud znáte tvorbu AC z posledních let, těžko vás v první jmenované překvapí průzračné melodie po vzoru Beach Boys a čtyřminutový harmonický chorál. Pětiminutová ukázka z dvanáctiminutového eposu "Bros" zní jako ztracená skladba z "Pet Sounds", kterou by ovšem Spector a Wilson natočili ve stádiu absolutní intoxikace LSD. Pro skladbu platí to, co se dá o AC říct všeobecně - zní známě a přátelsky, přesto ve vás vyvolá pocit, že posloucháte něco zcela mimozemského.
The Earlies - No Love In Your Heart (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: psychedelický rock, indie rock

The Earlies - The Enemy Chorus
Jsou kapely, které mají pocit, že musí do svých písní nacpat úplně všechno. Jen si stáhněte a pusťte "No Love In Your Heart" od americko-anglické kapely The Earlies a propadněte se do spirály těch nejujetějších hudebních fantazií, které kdy inspirovaly drogy. U The Earlies, stejně třeba jako u The Flaming Lips, všechno drží pohromadě silou vůle (někdy posluchače), ale o to větší je pak překvapení, když se z chaosu vyloupne výtečný refrén, třeba jako v "No Love In Your Heart" z jejich aktuálního druhého alba "The Enemy Chorus".
Boredoms - Jungle Taitei (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: noise

Boredoms - Super Roots 8
...a také jsou kapely, které si fanoušky obtočily kolem ruky a žádají od nich nábožné zbožštění a absolutní poslušnost. Mezi takové kultovní spolky patří i japonští Boredoms. Pokud jste jejich fanoušek (a bůh ví, že vám nepřeju nic zlého), nezbude vám právě teď nic jiného, než si pořídit šest nových CD reedicí série "Super Roots". Původně vycházely v letech 1993 - 1999 na japonských labelech a shromažďovaly raritní nahrávky kapely vedené bláznivou performerkou Yamataka Eye. "Jungle Taitei" byl původně natočený pro kompilaci "Atom Kids: A Tribute To The King O.T.", na které japonští avantgardní hudebníci skládali poctu Osamu Tezukovi, jenž je považován za zakladatele japonského komiksu a animovaného filmu. Jedním z jeho nejslavnějších děl je manga "Jungle Taitei", neboli volné zpracování Kimplingovy "Knihy džungle". Když se do písně zaposloucháte, určitě v ní divočinu uslyšíte.
Busdriver - Kill Your Employer (Recreational Paranoia Is The Sport Of Now) (7/10)
mp3 ke stažení
Para One ft. Busdriver - Severed Good Limbs (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: hip hop, electro

Busdriver - RoadKillOvercoat
Zabít svého šéfa měl touhu asi každý, kdo někdy normálně pracoval. Americký alternativní rapper Busdriver vám (nám) k tomu napsal hymnu. Nečekejte ale, že si ji budete prozpěvovat v autobuse, Busdriver. Jeho stylu se pro změnu říká "euro-crunk", jako evropská verze atlantského party soundu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY