MUSIC vstupuje do nového roku v novém

23.01.2007 09:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 01/07 N
© Music
MUSIC letos oslavuje pátý rok existence a rozhodl se to dát najevo hned prvním letošním číslem, které vychází v nové grafické úpravě a pod novým logem. Titulní tváří nového Musicu je GWEN STEFANI, která předloni ohromila svět svěžím, zábavným a sebevědomým sólovým debutem. Bude se ale kouzlo opakovat i s předvánoční deskou "The Sweet Escape"? A chystá se opravdu obnovení jejich domovských No Doubt? Odpovědi nejen na tyto otázky hledá v titulním článku Martina Kotrbová.

Další rozhovory a profily v novém Musicu:

Katarína Knechtová a PEHA: Z Prešova vede cesta na západ (V. Vlasák)
Slovenská kapela Peha zatím přijížděla vždy ve společnosti českých kapel. Naposledy hostovala na halových koncertech formace Kryštof. „Na jaře bychom se k vám chtěli vrátit na samostatném turné," plánuje zpěvačka Katarína Knechtová, která je nejznámější tváří skupiny Peha, ozdobené výročními cenami včetně Sláviků či Aurelů.

MILAN ŠPALEK (KABÁT): Jak vznikají texty (Vladimír Vlasák)
"Já to mám blbé. Dokud mi písnička 'nehodí' nápad nebo potřebná slova, nic nenapíšu," vysvětluje Milan Špalek, baskytarista a dvorní textař Kabátu. Jeho texty jsou pro skupinu natolik důležité, že kvůli nim odložila vydání nového alba "Corrida" o tři měsíce. Deska se dostala na pulty až 8. prosince 2006 a kapela, která chtěla vyjet na podzimní turné, nakonec přesunula sérii velkých koncertů na jaro 2007.

SUPERSTAR: Do třetice všeho dobrého (Vladimír Vlasák)
I malá země, jako je Česká republika, si může dovolit v poměrně rychlém sledu tři série soutěže "Pop Idol" neboli "Česko hledá SuperStar". Co vlastně přinesly? Změnily mapu české populární hudby?

RAMMSTEIN: Zprávy z rockové výhně (Josef Vlček)
V roce 2005 skupina vyhlásila Rammstein po dvou rychle za sebou vydaných albech dočasnou hibernaci. V jejím průběhu se před Vánocemi vynořilo koncertní album "Völkerball", které shrnuje pověstná vystoupení v kulisách vysoké pece z turné roku 2005.

GIPSY.CZ letí do světa (Lukáš Kadeřábek)
Na otázku, zda mu v kontextu s jeho předešlou tvorbou přijde projekt Gipsy.cz jako rázné vykročení ke skutečné hudební tvorbě, odpovídá Gipsy: "Určitě - je to přesně tak, jak říkáš." Avšak ne vždy tomu tak bylo...

JAMES BROWN Král přetlaku (Saša Neuman)
Za svou hudební tvorbu dostal víc přezdívek než kterýkoli jiný muzikant či zpěvák v dějinách. Soulový bratr č. 1. Praotec soulu. Nejtvrději pracující muž v šoubyznysu. Mr. Dynamite. A dokonce Originální Disco Man. Jedno je jisté - americká černošská hudba, která měla v 60. letech podobu soulu, v 70. funku i disco music a v 80. rapu i hip hopu jednoznačně koření v muzice Jamese Browna.

Forever FAITHLESS (Saša Neuman)
Britští Faithless už to vlastně chtěli zabalit. Turné k předloňské hitové kompilaci Forever Faithless mělo pracovní název "turné na rozloučenou". Jak deska tak turné ale měly tak bouřlivý ohlas, že se Rollo, Sister Bliss a Maxi Jazz rozhodli jít zase do studia. A na loňském albu "To All New Arrivals" představují další díl svého bádání na téma "smysluplnost taneční hudby".

RADŮZA: Drobné chyby promíjím (Markéta Nešlehová)
"Kvaska" aneb co všechno zvládnou LANDOVI (Martina Kotrbová)
Koho vybrat do PRAŽSKÉHO VÝBĚRU II (Dalibor Vik)
KAREL PLÍHAL: Dvě desky, jedna kniha a rok volna (Vladimír Vlasák)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přes 50 recenzí na nová CD a DVD, přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparádu IFPI a soutěže o nová CD a lístky na koncerty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY