Kluci jako ze žurnálu uloženi v mizerném zvuku

31.01.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Take That loni vůbec nelenili, odjeli comebackové tour, natočili novou desku "Beautiful World", vydali dokument na DVD a vše završili koncertním diskem "The Ultimate Tour". To nabízí skvěle koncipovanou show, slušnou bonusovou výbavu, ale velmi špatný zvuk, což toto dílko bohužel deklasuje.
5/10

Take That - The Ultimate Tour

Celkový čas: cca 191 minut
Vydavatel: Universal
Rok 2006 čtveřici Take That přál, Robbie Williams se této akce ale vůbec nezúčastnil. Mark Owen ho ukecal, aby aspoň natočil krátkou videosekvenci, která se promítala jako jeho vlastní vokální intro ke skladbě "Could It Be Magic". Koncertní DVD "The Ultimate Tour" nabízí velmi slušný koncert, který nabízí odpověď, jak se Take That se vším poprali bez svého největšího showmana. Dokumentační část důkladně ukazuje zákulisí a s pochvalami by se dalo pokračovat, tento disk má ale i velkou vadu na kráse: zvuk. Navíc v dokumentech všude zmiňovaná pecka "Sure" není na nosiči vůbec zachycena. Ale nepředbíhejme, vše pěkně po pořádku.

Samotný koncert je důkladně promyšlený, přináší několik zvratů a vrcholů. Gary Barlow za dobu nečinnosti nejvíce přibral, proto se méně účastí všech tanečních čísel, ve kterých vypomáhá i nemalý počet tanečníků a tanečnic. Mark, Howard a Jason to dohánějí i za něj a Jason je na tom pohybově stále nejlépe. Po nabubřelém začátku nejvíce zaujme do tanga zahalená kráska "It Only Takes A Minute". Robbie chybí bez povšimnutí okolí v dvojici "Everything Changes", "Could It Be Magic" a jeho party zpívá Gary. Robbieho živelnost však nejvíce postrádá "The Beatles Medley", který je pojat zcela stejným způsobem jako na dřívějších tour Take That. K milníkům večera patří noblesní a ohnivá podívaná "Relight My Fire" s hostující Lulu, akustická podoba klasiky Bee Gees "How Deep Is Your Love" nebo závěr se skladbami "Back For Good" a "Never Forget".

Bonusy jsou výhradně o dokumentech, ve kterých se dozvíte vše o přípravách celého tour. Zajímavostí je to, že to celé odpálil nápad Marka Owena, když se lehce opil v jednom baru se zbytkem kapely. Nechybí osm minut trvající shot věnovaný fanouškům (tedy hlavně fanynkám) nebo Markova exkurze po pódiu. K těmto částem si můžete pustit i titulky (anglické, německé atd.), v pohledu do zákulisí však nejsou žádné. Nevadí to ale, chvějící kamerou je totiž natočeno, co se dělo, když se převlékaly kostýmy v útrobách pod pódiem.

Vše má svůj rub a líc. Pokud obrazová výbava a bonusy jsou na velmi slušné úrovni, tak zvuk dostal dost na frak. I když si můžete zvolit Dolby Stereo 2.0 a nebo DTS, obé má mizernou úroveň. Toto se buď hodně odfláklo, nebo bylo již nedobře snímáno (špatné rozmístění pro natáčení zvuku nebo divné mikrofony) a taktéž se nabízí varianta, že byl udělán kiks při výsledném mixu. Atmosféra a zpěv publika jsou dobře podchyceny, ale hudební složka a vokály jsou zastřené a přebytečně znějí v echu. Místy se tyto dvě roviny ještě navíc tlučou o sebe. Takto zvukově špatný disk již dlouho neprošel mým přehrávačem.

Take That jsou tedy zpátky, "The Ultimate Tour" je vydařená podívaná, bonusy jsou též k věci, ale vše sráží zvuk, což je velká škoda a krátí to výslednou známku o několik stupňů. Snad to někdo příště lépe ohlídá, samotná velkolepá show však za zhlédnutí rozhodně stojí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY