Marc Moulin servíruje nové album

15.01.2007 14:05 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Marc Moulin N
© www.emimusic.de
Marc Moulin je bezesporu jednou z největších žijících jazzových legend. Nejprve studoval ekonomii, poté se v Bruselu věnoval politickým vědám, ale vždy ho to více táhlo k hudbě.

Tento belgický pianista založil své první jazzové trio již v roce 1961. Brzy se dostavily první úspěchy. Postupem času se Marc stal jedním z nejvýraznějších jazzových mistrů, je i jedním z průkopníků tzv. electro-jazzu. Zásadní okamžik v jeho tvorbě přišel s podpisem smlouvy u prestižního vydavatelství Blue Note, se kterým před časem podepsala smlouvu například i Suzanne Vega. Prvního u nich vydaného alba "Entertainment" se prodalo více než 100 tisíc kusů, a tak bylo jen otázkou času, kdy se deska dočká nástupce. Ten se na pulty prodejen dostává právě tento týden. Pod názvem "I Am You" Marc přináší deset prvotřídních jazzových kousků, do kterých vnáší i vlivy šansónu a new-soulu.

Mezi hosty alba je nadějná zpěvačka Christa Jerôme a trumpetista Bert Joris. Pilotním singlem je titulní skladba "I Am You", která bude k slyšení i v českých rádiích. Album "I Am You" vychází i v luxusním balení, které krom krásného obalu nabízí i bonusový disk se třemi dalšími skladbami a videodokumentem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY