Bude mít Sheryl někdy opravdu našlapané DVD?

11.01.2007 13:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Co se týče počtu vydaných DVD, je Sheryl Crow pilná jako včelička. Na konci roku 2006 vyšel další koncertní záznam s názvem "Wildflower Tour - Live From New York", ani ten však nezměnil nic na tom, že Sheryl stále nemá pořádné DVD napěchované až po okraj. Škoda, koncert samotný je v pohodě, ale chybí něco výjimečného navíc.
6/10

Sheryl Crow - Wildflower Tour - Live From New York

Skladby: Run Baby Run, Hard To Make A Stand, Maybe Angels, Good Is Good, Letter To God, If It Makes You Happy, I Know Why, The First Cut Is The Deepest, Strong Enough, Wildflower, Chances Are, It Don't Hurt, Always On Your Side, Where Has All The Love Gone, Everyday Is A Winding Road, Perfect Lie (bonus), Mississippi (bonus)
Celkový čas: asi 72 minut
Vydavatel: Universal
Je spousta možností, jak z dobrého hudebního DVD udělat DVD výborné. Kromě koncertu, jenž je slušně nasnímán a je opatřen pětikanálovým zvukem, což je dnes už standard, se na ten stříbrný kotouč (nebo dva) může dát rozhovor s protagonistou, záběry ze zákulisí, dokument o turné, videoklipy, diskografie, ba dokonce hry. Ale to se v případě Sheryl Crow opět nestalo. I když jsme u nás psali o nejednom jejím DVD, žádné z nich nebylo vynikající a aktuální "Wildflower Tour - Live From New York" tento stav nezměnilo. Bohužel, protože koncert samotný je přes svou krátkost velmi speciální.

Zvláštnost večera, proběhnuvšího v rámci televizního koncertního cyklu "Sound Stage", spočívá v přítomnosti filharmoniků pod vedením dirigenta Davida Campbella, jenž aranžoval smyčce na albu "Wildflower". Všechny skladby vystoupení jsou tak podpořeny zvukem orchestru, což můžeme považovat za osvěžující prvek - změnily se aranže a některé písně získaly zcela nečekanou dynamiku. Samotná zpěvačka pak podává pozoruhodný výkon (můžeme srovnávat s minulými záznamy), třeba hned v úvodní "Run Baby Run" se pouští do výtečné hlasové exhibice.

Orchestr, vzhled pódia, osvětlení, zadní projekce, výběr i provedení písniček a dlouhé šaty Sheryl činí toto její DVD nejméně rockovým. Diváci se baví způsobně, záběry kamer a střih jsou nedivoké a konvenční. Je to logické a správné: vystihuje to jednak onu hořkosladkou chuť skladeb z alba "Wildflower", jednak to prospělo i starým písním, které znějí jinak, než je posluchači léta znají.

I přes opětovné rozpaky z nevyužití možností nosiče DVD a krátkost záznamu by nebylo správné odrazovat od zhlédnutí a poslechu "Wildflower Tour - Live From New York". Nečekejte od tohoto disku nějakou divokost, přemíru vzruchu a ohromné efekty - je to velmi vkusná a vyvážená show, dospělý měkký rock pro dávno dospělé a znalci zjistí z přehledu položek večera, že dramaturgie se soustředila především na pomalé písně. Sheryl výborně zpívá, muzikanti nechali všechno špatné a rušivé v šatně a na pódium si vzali jen to nejlepší. Pro diváka to nebylo strhující a úžasné, "jen" příjemné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY