Třikrát zalité kafe

10.01.2007 05:00 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Na každé album jedno DVD. Tak asi uvažují hoši z kapely Orson, když ihned po vydání své debutové desky přicházejí na trh s diskem "No Tomorrow". Ale kde nic není, tam ani dévédéčko nebere, aneb počtěte si, jak to dopadne, když se vydává disk, který není čím naplnit.
3/10

Orson - No Tomorrow

Celkový čas: asi 107 minut
Vydavatel: Universal
Jakmile kapela dneska nemá vydané DVD, jako by nebyla. Vydat DVD je otázkou stavovské cti a je úplně jedno, zda máme materiál, který bychom na disk dali nebo ne, pravili rockeři zvaní Orson (myspace.com). Něco se vždycky najde. Inu našlo. Pokud ovšem nezbožňujete jednoduché orsoní kytarové popěvky k zbláznění, zblázníte se rozhodně, pokud se pokusíte obsah tohoto disku shlédnout a vyposlechnout na jeden zátah.

Záznamy koncertů v Londýně a Los Angeles se zvukem ve stereu i DTS, akustické vystoupení v Tokiu, televizní výstup ve slavném pořadu Top Of The Pops, všechny klipy, které kapela natočila a navrch ještě dokumentík "Behind The Scenes". Uznejte - nezní to dobře? Jenže při bližším ohledání zjistíte, že oba koncertní záznamy trvají každý jen půl hodinky. Tokijské, mizerně nazvučené vystoupení se odehrává v rámci jakési promo akce v obchodě a jedná se o pouhé tři písně. Klipy kapela natočila zatím také jenom tři. Zkrátka a dobře Orson je průměrná kytarovka, jakých je za korunu kornout, co má na svém kontě jednu vydanou desku "Bright Idea" a tu na tomhle DVD vyždímala. Vlastně ani ne celou, na CD prvotině je o čtyři písně více. Skladby "No Tomorrow", "Bright Idea" a "Happiness" vyslechnete dokonce ve třech kapitolách disku a ještě jejich úryvky podmalovávají některé úrovně menu.

Sedm písniček opakujících se na čtyřech vystoupeních a v klipech, nevydařený zvuk, kdy ve všech koncertních částech kytara příliš přehlušuje ostatní nástroje i zpěv, a k tomu všemu ani ta muzika samotná za mnoho nestojí. Tomu se říká ukázkově zbytečné DVD. Takhle se kapela Orson zřejmě opravdu žádného zítřka nedočká.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY