Ceny American Music Awards dostala Kelly Clarkson či Black Eyed Peas

22.11.2006 20:11 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kelly Clarkson  N
© www.kellyclarkson.com
Zpěvačka Kelly Clarkson jako první na úterním předávání cen American Music Awards v Los Angeles obhájila svoje dvě nominace. Stejně úspěšní však byli i Mary J. Blige, Black Eyed Peas a Rascal Flatts.

Clarkson získala ceny v kategoriích nejlepší zpěvačka pop/rock a nejlepší dospělá hvězda. Blige převzala cenu za nejlepší zpěvačku stylu soul/r'n'b od Britney Spears. Držitel Oscara herec Jamie Foxx získal cenu za nejlepšího zpěváka soul/r'n'b. "V hudbě jsem zelenáč. Toto pro mě znamená víc, než si dokážete představit," vyhlásil při přebírání ceny. Kanadská skupina Nickelback si domů odnesla cenu za nejlepší album v sekci pop/rock. V té samé kategorii se nejlepším umělcem stal dancehallový zpěvák Sean Paul, nejlepší skupinou je parta Red Hot Chili Peppers. Skupina Black Eyed Peas získala cenu pro nejlepší skupinu rap/hip hop, Eminem se stal nejlepším mužským umělcem v té samé kategorii. Ve stylu country kralovala zpěvačka Faith Hill, skupina Rascal Flatts a album Tima McGrawa "Greatest Hits Volume 2". Nejlepší latinskoamerickou zpěvačkou se stala Shakira.

Nominovaní na ceny American Music Awards se určují na základě prodejnosti, přičemž vítěze vybírá dvacetitisícový dav posluchačů. Mezi vystupujícími zazářily hvězdy jako Beyoncé, The Pussycat Dolls, Nelly Furtado či Gwen Stefani.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY