Aneta Langerová či Michal Hrůza vystoupí pro Světlušku

03.11.2006 16:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Světluška - logo N
© Nadační fond ČRo
Zpěvačka Aneta Langerová se svými hosty zazpívá na podzimním benefičním koncertu ANETA PRO SVĚTLUŠKU, který se uskuteční ve čtvrtek 6. listopadu v pražském klubu Retro a který živě odvysílá Česká televize na programu ČT 1 a Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Během večera vystoupí hosté Anety Langerové, patronky projektu Světluška: Hradišťan a Jiří Pavlica, Michal Hrůza a nevidomé děti, které Světluška podporuje v rozvoji talentu. Koncertem provede Jaroslav Dušek a od narození nevidomá Alenka Schutová. Koncert pořádá Nadační fond Českého rozhlasu a Agentura Art Shock.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak 30,- Kč lidem s těžkým zrakovým postižením. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 99999 99999 / 0100. Během večera předají Světlušce symbolické šeky generální partner projektu Světluška společnost Winterthur a hlavní partner projektu, společnost ČEZ.

"Benefičním koncertem vyvrcholí již čtvrtý ročník tradiční sbírky Světluška pro nevidomé děti a dospělé. Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková. Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

Loni koncert oslovil 165 000 diváků, kteří se rozhodli poslat Světlušce dárcovskou SMS. Za necelou hodinu a půl se díky jejich podpoře na kontě Světlušky shromáždilo téměř 5 000 000 korun, které se spolu se vstupným proměnily v pomyslnou vodu živou. Nadační fond Českého rozhlasu rozdělil výtěžek z koncertu ve výši 5 200 0000 korun mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější život.

Aneta v září nazpívala s nevidomým třináctiletým Radimem Vojtkem benefiční singl "Aneta pro Světlušku". Pět tisíc dobrovolníků Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku Světluška pořádá, jej představili veřejnosti 19. září v ulicích více než 300 měst ČR a během jediného dne prodali téměř 15 000 kusů. Benefiční singl je možné si za symbolickou stokorunu zakoupit na dobírku i nyní, např. jako vánoční dárek.

Lístky na koncert ANETA PRO SVĚTLUŠKU jsou v předprodeji v síti Ticketstream. Vstupné: 200,- Kč (na místě 250,- Kč), 300,- Kč, 500,- Kč. Výše vstupného je volitelná a je příspěvkem do sbírky Světluška. Přímý přenos od 20:00, vstup do sálu od 18:30 do 19:40.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY