Hana Hegerová ovládla české obchody

02.11.2006 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

V kalendářích zmizel týden s pořadovým číslem 44 a zatímco obloha nad hlavou se nám zatáhla, na té politické začíná skrz mraky pomalu prostupovat zřetelná duha. Jaké změny nám ale tento týden přinesl v prodejní a rádiové hitpárádě české pobočky IFPI? V rádiích vládne Kryštof, v obchodech Hana Hegerová.
V kalendářích zmizel týden s pořadovým číslem 44 a zatímco obloha nad hlavou se nám zatáhla, na té politické začíná skrz mraky pomalu prostupovat zřetelná duha. Jaké změny nám ale tento týden přinesl v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI? Nemusíte hádat dvakrát. No, a když už se nic zásadního neděje tam, tak se pohly vlny alespoň na druhé straně a vyplavily na břeh nového komentátora. Takže se se mnou pojďte podívat, co za "překvapení" na nás čeká tentokrát.

Kryštof - Rubikon
© facebook interpreta
Rádia - První šestka je stejná jako minulý týden. Jenom se nám to díky jedné přesmyčce seřadilo trošku jinak. Kryštof si před začátkem svého Rubikon turné zvýšili sebevědomí další jedničkou a už dávno dali zapomenout na čtyřku, kterou jim rádia nadělila předminulý týden. Kdybych to teď nepřipomněl, že... Slovenská Peha svůj drtivý nástup zpomalila tentokráte až na dvojce, kde vystřídala na šestku spadnuvší Pink, ale jestli už definitivně zabrzdila, se dozvíme až příště. V každém případě mají Kryštofáci silnou konkurenci. Zbytek zůstal stejný - Wanastovky třetí a za nimi Rihanna a Nelly Furtado. Na osmičku se nám vyšplhaly Pussycat Dolls s "Buttons", ale na sedmičku je přeskočila ulítlá americká partička Scissor Sisters. Kompletní první desítku pak uzavírají Flipsyde a Farna Ewa. A kdo že se nám řítí kupředu? Mílové boty své "Večernici" obula Anna K a oproti minulé dvaatřicítce jí patnáctka sluší mnohem více, stejně jako Support Lesbiens, kteří se svým anglickým stereem nabrali opět směr vzhůru a poskočili o celým dvacet sedm příček na dvaadvacítku a díky písni "Nothing Is Something" na dvacet jedničce zcela ovládli začátek druhé desítky. Nejvyšší novinkou jsou sedmačtyřicáté All Saints se svým comebackovým singlem "Rocksteady".

Hana Hegerová - Všechno nejlepší
© facebook interpreta
Prodejnost - Mé předtuchy a svrbění v zádech se proměnily ve skutečnost a Hana Hegerová sesadila z vrcholu havířovské Kryštofy. Její výběrovka tak za sebou nechala další ostřílené hudební dinosaury - třetího Robbieho Williamse s jeho "Rudeboxem" (nejvyšší to novinka!), čtvrtého Jarka Nohavicu a pátý Elán. Čerstvý vzduch do středoproudové špičky vnáší alespoň šestí Evanescence, ale už to tak vypadá, že to bude jen jejich labutí píseň. Zezadu se na ně totiž tlačí zbytek hudebního Jurského parku (bez urážky), kterému vévodí sedmá Helena Vondráčková a osmý Richard Müller se svou výběrovkou "Čo bolo, bolo". Support Lesbiens se v první desítce udrželi zuby nehty, ale příště jim to už asi nevyjde. Strach naopak nemám o Lucii Vondráčkovou, která si desátou příčku snad předplatila. Je na ní totiž již třetí týden po sobě. Z první desítky se poručeli aktuálně jedenáctí Wohnouti, kteří teď tak můžou maximálně "Políbit dědu", ale nejsou sami, protože o tom, že "To sa stává", by mohl dvanáctý Pavol Habera nazpívat celou placku. Naopak nejpilnější (pod heslem "kdo je připraven, není překvapen") jsou v nakupování vánočních dárků fanoušci Roxette a No Name, kteří se dají považovat za největší skokany minulého týdne. Kolekce hitů švédské dvojky poskočila o dvacet míst na osmnáctku a slovenští No Name se svojí lajvkou dokonce o třiadvacet na pětadvacítku. V trojici nováčků a lamačů ženských srdcí doplňuje třetího Robbieho Williamse Petr Bende na šestnáctce a Karel Gott na dvacítce. Howgh.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY