Dobrá hudba na netu zdarma a legálně (9)

25.07.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Bjork
© SONICNET
Před několika měsíci se poprvé objevila zpráva, že Bjork natočila se zpěvákem Radiohead Thomem Yorkem duet. Fanoušci zajásali a pak zase smutnili, protože jakékoli podobné zvěsti byly oběma tábory dementovány. Uběhlo ale pár týdnů a ukázalo se, že skladba opravdu vznikla a jmenuje se "I've Seen It All". Společná písnička těchto dvou výjimečných umělců se objeví na soundtracku k filmu Larse von Triera "Dancer In The Dark" (u nás pravděpodobně "Tanečnice v temnotách"), ve kterém Bjork hraje a získala také na filmovém festivalu v Cannes za svou roli ocenění za nejlepší herečku. Soundtrack však vyjde až někdy na podzim, ale my vám již nyní celou tuto skvělou skladbu nabízíme ke stažení! Tedy samozřejmě pouze odkaz :). Tuto dosud nikde nevydanou a jedinečnou písničku si můžete stáhnout ze serveru DownloadsDirect a to odtud.

Prince - Cybersingle
© facebook interpreta
Prince už není The Artist Formerly Known As Prince a ani Symbol, ale zase Prince a možná i proto se davy svých fanoušků rozhodl potěšit skladbou k volnému stažení. Ostatně vzhledem k jeho neuvěřitelné pracovitosti, je to docela dobrá možnost, jak mezi lidi dostávat své nové skladby, aniž by se musel hádat s vydavatelstvím o to, zda vydat tři dvoucédéčka za rok je ještě únosné. Písnička má název "Cybersingle" a pojednává právě o stahování hudby z internetu. Kdo má Prince rád, určitě ho tato rocková věc potěší. A v sekci Vault jeho webu naleznete i několik ukázek nových skladeb v realaudiu. Cesta k "Cybersinglu" i Vault vede tudy.

U2
© facebook interpreta
Webové kamery umístěné ve studiích při nahrávání se stávají v poslední době u umělců velmi populární. Nakouknout tímto do zákulisí tvorby nového alba dali například i Bon Jovi a nyní se ke stejnému kromu odhodlali i U2 a Stereophonics. U2 jsou v poslední fázi dokončování následovníka alba "Pop", které však má být podle Bona mnohem rockovější a nabito hity. Na U2 se tedy můžete koukat zde. Stereophonics jsou veselá britská parta, která hraje svůj svěží rock s velkým nadšením (u nás jsou asi nejvíce známí z duetu s Tomem Jonesem "Mama Told Me Not To Come") a ti naopak desku teprve začínají nahrávat. Vyjít má až počátkem příštího roku. Celý proces jejich tvorby můžete sledovat tady.

A samozřejmě, pokud to snad nevíte, více než pět stovek legálních skladeb si můžete stáhnout přímo od nás z MusicServeru. Stačí kliknou tady.

Víte, kde se dají sehnat dobré a legální nahrávky v mp3 či jiných formátech nebo kde je k mání skvělý koncert? Napište nám!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY