Oasis dostanou vstupenku do rokenrolového nebe

21.10.2006 08:59 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Oasis N
© planetema.net
Pořadatelé Brit Awards oznámili, že letošní cena za mimořádný přínos hudbě (Outstanding Contribution To Music) půjde do rukou bouřliváků z Manchesteru. Oasis se tak zařadí mezi takové hudební pojmy jako jsou The Beatles, The Who, Queen, Bee Gees, David Bowie či U2.

Během své dosavadní kariéry Oasis prodali celosvětově přes 50 milionů alb a jejich první dvě desky "Definitely Maybe" a "(What's The Story) Morning Glory?" se pravidelně objevují v první desítce různých anket o nejlepší desku všech dob. S albem "Be Here Now" drží na britských ostrovech rekord v prodejnosti za první týden (a to deska vyšla až ve čtvrtek!) a o stejný primát na poli debutových desek je teprve nedávno připravili svou prvotinou Arctic Monkeys. Navíc se stali vzorem a inspirací pro většinu současných britských rockových kapel a jsou považováni za nejvýraznější ikonou britské hudební scény posledních dvaceti let.

Předání ceny proběhne v rámci tradičního udílení cen Brit Awards 2007, které se uskuteční 14. února v Londýně. Oasis tak budou moci přijít k děkovacímu stolečku celkově již popáté.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY