Electronic Beats nejsou jen Prodigy, ale i Slam či N.O.H.A.

17.10.2006 07:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Electronic Beats - Prague N
© T-Mobile International
V sobotu 28. října od 20:00 se v pražském Veletržním paláci uskuteční festival Electronic Beats. Všechny vstupenky určené pro předprodej už mají své majitele, organizátoři na místě uvolní do prodeje ještě několik set lístků v ceně 450,- Kč. Na těchto stránkách navíc od 16. do 26. října probíhá každodenní soutěž o vstupenky i další dárky.

Jako hlavní hvězda na festivalu vystoupí skupina The Prodigy. Krom ní zahrají zahraniční kapely Slam, N.O.H.A., Yonderboi a DJ Carl Craig, které doplní čeští DJs Josef Sedloň a Ladida.

Skupina Slam, kterou tvoří Stuart McMillan a Orde Meikle, se stala synonymem pro undergroundovou klubovou scénu v Glasgow a pro tamější hudební vydavatelství Soma. Dvojice si získala reputaci jako DJové a vynikající studioví umělci.

Formace N.O.H.A. na sebe výrazně upozornila již svým debutovým albem "Noise Of Human Art" (1997), které ji okamžitě zařadilo k předním umělcům tvořícím ve stylu pop-avantgarde v Evropě. Po dalších deskách "No Slack" (2001) a "Next Plateau" (2003) vyjde brzy čtvrté album skupiny N.O.H.A. s názvem "Base From Above".

Za pseudonymem Yonderboi se skrývá László Fogarasi. Začínal hodinami kytary na základní škole a dotáhl to k eklektickým deskám, které v současnosti prezentuje po klubech po celém světě. Vyrostl v malé maďarské vesnici a snad právě proto dostal na své první album "Shallow And Profound" klidnou atmosféru se směsí trip-hopu a jazzových melodií šedesátých let, které nahrál po přestěhování do Budapešti na levném počítači a klávesách. Po úspěchu debutového alba zformoval doprovodnou skupinu Yonderboi Quintet a výrazně změnil přístup k hudbě i k tvorbě desek. Zkomponoval filmovou hudbou ovlivněné album "Splendid Isolation", na kterém se nepochybně podepsal vliv holandského hudebníka Toma Holkenborga (Junkie XL), se kterým se László potkal v Amsterdamu v roce 2003.

Carl Craig je jedním z umělců, kteří dovedou poskytnout svému publiku výbornou taneční hudbu a navodit vynikající atmosféru. Jako experimentátor taneční muziky, světoznámý DJ a špičkový producent techna má Carl Craig málo sobě rovných hudebníků. Craigova hudební tvorba se začala formovat pod vlivem legendárního techno producenta Derricka Maye v 80. letech minulého století. V roce 1989 pak Craig začal vydávat své vlastní nahrávky nejprve pod Derrickovou značkou Transmat, posléze i pod vlastním labelem Planet E Communications.

Projekt Electronic Beats společnosti T-Mobile je zaměřený na hudbu, životní styl a komunikaci a je určený pro lidi, kteří se chtějí vyjádřit prostřednictvím toho, co je baví. Média, festivaly, živá vystoupení a kulturní akce organizované v rámci projektu umožňují lidem s podobným životním stylem a názory setkávat se, poslouchat hudbu a sdílet své zážitky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY