Juliette And The Licks v Roxy ukážou, zač je toho punk

22.09.2006 08:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Juliette And The Licks N
© Barry Brecheisen
5. listopadu do pražského klubu Roxy přijede punk-rocková zpěvačka Juliette Lewis a její kapela Juliette And The Licks. Je to vůbec první český koncert této formace, která vzala americkou hudební scénu v posledních letech přímým útokem a vyšvihla se na její špičku.

Vystoupení Juliette And The Licks jsou proslulá syrovou energií, která se valí do publika. Jejich hudba je popisována jako něco mezi Iggy Popem a Van Halenem, ale navíc v podání mladé divoženky. Juliette se na podiu pohybuje jako šílený derviš - skáče, točí se, válí se po zemi a komanduje nemilosrdně publikum. "Nebudu přeci stát na podiu jako modelka, přinutím vás něco vnímat," prohlašuje směrem k divákům Juliette. Ve velké oblibě je má např. Dave Grohl, který bubnoval na jejich debutové desce a jehož kapele Foo Fighters Juliette předskakovala na londýnském koncertě v červnu 2006. "Naše hudba je protilék proti pochybnostem, apatii a strachu, který ovládl dnešní společnost - a podle toho vypadají i naše koncerty," prohlašuje Juliette.

Juliette Lewis zformovala kapelu v roce 2003, když opustila filmovou kariéru. Licks vystoupili poprvé v klubu Johnnyho Deppa Viper Room. Poté následovaly dva roky živého hraní po klubech v USA i Evropě. V roce 2004 Juliette Lewis zpívala na albu kapely Prodigy "Always Outnumbered, Never Outgunned". Kapela vydala EP "Like A Bolt Of Lightning" na značce Fiddler Records a v květnu 2005 debutové album "You're Speaking My Language". Ta se okamžitě stala nejstahovanější deskou webu downloadpunk.com. Videoklip k titulní písni natočil režisér Alex Smith (Coldplay, The Darkness, Futureheads). V červnu 2006 předskakovali na londýnském koncertě Foo Fighters či Motörhead. Juliette si také zahrála ve videoklipu HIM "Buried Alive By Love".

Kapela přijíždí v rámci evropského turné u příležitosti vydání nového alba "Four On The Floor". Hlavní mediálním partnerem je MTV. Předprodej probíhá v síti Ticketpro. Prvních padesát vstupenek dostanete za 450,- Kč včetně poplatků, další v předprodeji za 475,- Kč a na místě pak za 500,- Kč. Koncert začíná v 19:30.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY