Arrested Development vyburcují Abaton k lásce

19.09.2006 14:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Arrested Development N
© D Smack U Promotion
Pražský prostor Abaton se 13. listopadu stane svědkem velkého návratu slavného amerického rappera Speeche a jeho Arrested Development do Česka.

Skupina, která vznikla koncem osmdesátých let a která obdržela dvakrát ceny Grammy, patří mezi to nejlepší, co v oblasti rapu vzniklo, svou hudbu však mixují také se soulem, funkem či blues. Prahu navštíví po dvou a půl letech v rámci světového turné, na nějž vyrazila se svým novým albem "Since The Last Time". Titul alba odkazuje na množství času, které uběhlo od doby, kdy se lidé setkali s jejich materiály z devadesátých let. Na aktuálním turné chtějí dokázat, že si časem své postoje upevnili a že jejich hudba bude tak jako vždy tvořit mosty mezi lidmi nejrůznějších etnik i sociálních vrstev.

Arrested Development často a hlasitě hovoří o palčivých společenských problémech. Respektují ženy a brojí za duchovno a "individuální zodpovědnost". Snaží se podporovat svobodné rozhodování Afričanů, vnímají jejich zranitelnost. Byli prvními americkými umělci, kteří věnovali peníze Nelsonovi Mandelovi a ANC. Velkou část svých příjmů z prodeje desek se rozhodli věnovat Národní nadaci pro bezdomovce. Ostatně, za své časté a štědré charitativní činy byli už několikrát po zásluze oceněni.

Věcí, kterými jsou AD jedineční, je až příliš. Milují rap, je všude kolem nich, ale uvědomují si, že nežijí jen ve světě tónů. Oni svou hudbou zaujímají nekompromisní stanoviska k problémům dneška a nutí lidi o nich přemýšlet. Speech, zpěvák a hnací síla posádky, na koncertech Arrested Development volává: "Naší zvláštní mísí je inspirovat lidi vzbouřit se proti dnešním nesmyslům, které panují v hip hopu."

Vstupenky zakoupíte v předprodejích sítí Ticketpro a Ticketstream za 450,- Kč + poplatky distributora, na místě pak za 550,- Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY