Návraty paní zahradnice

21.09.2006 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Osmdesátky za sebou nechaly hodně velký otisk, ke kterému se stále častěji vrací vícero lidí. Sem tam se i někdo z těchto dob vrátí na výsluní. Kim Wilde vydala nové album po dlouhých jedenácti letech, "Never Say Never" však nese jasný hitový obraz let minulých a Kim neztratila nic ze sebe samotné.
6/10

Kim Wilde - Never Say Never

Skladby: Perfect Girl, You Came, Together We Belong, Forgive Me, Four Letter Word, You Keep Me Hangin' On (feat. Nena), Baby Obey Me, Kids In America (feat. Charlotte Hatheley), I Fly, Game Over, Lost Without You, View From A Bridge, Maybe I'm Crazy; bonus track: Cambodia (Paul Oakenfold Remix)
Celkový čas: 53:49
Vydavatel: EMI
Jedenáct let je pekelně dlouho. Kim Wilde nechala své fanoušky pěkně čekat v nejistotě, i když v mezidobí je zkoušela, zda jsou stále na příjmu. Singly "Loved", "Born To Be Wild" nebo duet s Nenou "Anyplace, Anywhere, Anytime", který byl zcela jasným hitovým zásekem před třemi lety. Jen škoda že se tenkrát z úspěchu této nadmíru vydařené pecky více nevytěžilo ve prospěch Kim. Ta patřila společně s Nenou, Sandrou a Belindou Carlisle k jasným popovým hvězdám let osmdesátých. Poslední album, před neplánovaně protáhnutou odmlkou, Kim vydala v roce 1995 a tehdy placka "Now & Forever" nebyla zrovna úspěšnou. Sled hitových výběrů nezahálel tak jako Kim, která se vrhla na dráhu televizní moderátorky coby zručná zahradní rádkyně. To je však již uzavřená věc a Kim Wilde je zpátky.

"Never Say Never" je chytlavě popovou deskou, na které Kim se svým teamem rozhodně nikam neutíká z vyhraněného stylu. Její hudební a hlasový obraz se nikterak nezměnil a autorsky nechybí ani její brácha Rick. Producentsky to zastřešil osvědčený Uwe Fahrenkrog-Petersen, který má prsty i v zmíněném duetu "Anyplace, Anywhere, Anytime". Nena na oplátku hostuje v nové úpravě velkého hitu "You Keep Me Hangin' On". "Never Say Never" není jen o novinkách, do nového kabátu se obléklo šest hitů. Jeden z nich si vzal do své parády Paul Oakenfold, ale výsledný remix songu "Cambodia" trpí stejnými neduhy jako jeho poslední deska "A Lively Mind".

Pilotním singlem se stala oprášená "You Came", ta však změnila podobu a z původní synthi verze se vyklubala pohodová kytarovka. "You Keep Me Hangin' On" s Nenou šlape v duchu současného europopu, stejně tak jako výživná kráska "View From A Bridge", naopak "Four Letter Word" působí poklidným tempem. Kromě "Cambodie" je určitým zklamáním i nová verze "Kids In America" s hostující Charlottou Hatherley. Novinkové "Perfect Girl", "Together We Belong", "Babe Obey Me" nebo "Maybe I'm Crazy" nikterak nezklamou, Kim neztratila nic ze svého kouzla a je zpátky tak, jak ji fanouškové mají rádi.

"Never Say Never" je velmi slušným odskočením od zahradničení a po letech sklizené plody chutnají a nemají žádné vyloženě trpké zkaženiny určené do koše, každý si zde najde to své. Kim Wilde je stále popovou hvězdou, která si teď vysloveně užívá návratu. Už jen čekám, co na to řeknou Sandra s Belindou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY