Nové desky pro 38. týden

17.09.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů s hudebními nosiči stěhovat novinky od newyorské taneční kapely Scissor Sisters, domácích hitmakerů Support Lesbiens, anglického zpěváka Eltona Johna, domácích kapel Wohnout a Mňága a Žďorp, zpěváka Paolo Nutiniho, producenta DJe Shadowa, milovníka latiny Senora Coconuta a také koncertní album a DVD Jaromíra Nohavici. A nejen ty.
Pokud se v pondělí 18. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Scissor Sisters - TaDah (Universal)
web / myspace / psali jsme

Scissor Sisters - Ta-Dah
Úspěšná newyorská kapela se bude snažit navázat na úspěch svého bezejmenného debutu, který přinesl několik velkých hitů. Podle vůdčí osobnosti Jakea Shearse bude obsahovat mix "psychedelického rocku 60. let, disco music a glam rocku". Pilotní singl "I Don't Feel Like Dancin'" napsali společně s Eltonem Johnem a aktuálně vede britský žebříček. Jejich vzor se s nimi podílel ještě na skladbě "Intermission". Klip k singlu je dostupný v sekci media na jejich webu, píseň si můžete poslechnout na jejich myspace.
Support Lesbiens - Euphony & Other Adventures (Universal)
web / myspace / psali jsme

Support Lesbiens - Euphony & Other Adventures
Jedna z nejhranějších skupin v českých rádiích posledních několika let změnila nedávno vydavatelskou firmu (Sony BMG na Universal) a přichází s novým, už šestým albem. Propaguje ho velký letní hit, jenž se dlouho držel na první příčce české rozhlasové hitpraády, "English Stereo", který si můžete poslechnout zde, videoklip k němu je k vidění tady. Druhým singlem z desky, který už také protáčejí rádia, je písnička "Nothing Is Something".
Elton John - The Captain And The Kid (Universal)
web / myspace / psali jsme

Elton John - The Captain And The Kid
Anglický zpěvák a jeho dvorní textař Bernie Taupin natočili autobiografické album, které mapuje bezmála čtyřicet let jejich spolupráce. "The Captain And The Kid" navazuje na podobnou kolekci "Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy" vydanou v roce 1975. Elton John desku produkoval společně s Mattem Stillem a v Británii ji nebude propagovat žádný singl, aby byla zdůrazněna integrita alba jako celku. Nicméně všude jinde budou rádia hrát skladbu "The Bridge".
Wohnout - Polib si dědu (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Wohnout - Polib si dědu
Ačkoliv deska se už v některých obchodech prodává (proto také debutovala na 17. místě v české hitparádě), oficiální datum vydání novinky kapely Wohnout je až toto pondělí. Na desce se představí i zpěvačka Lenka Dusilová a finští metalisté Waltari. Singlem, který hrají rádia, je píseň "Ganga". Wohnout podpoří desku turné po republice, které vyvrcholí listopadovým koncertem v Průmyslovém paláci, kde se bude slavit deset let kapely a křtít toto album.
DJ Shadow - The Outsider (Universal)
web / myspace / psali jsme

DJ Shadow - Outsider
Americký hiphopový producent se vrací po třech letech s novým albem "The Outsider". Kromě pro Shadowa typického abstraktního hip hopu obsahuje i několik nečekaných kolaborací s undergroundovými rappery, jako jsou David Banner, Keak Da Sneak, The Federation nebo E-40. V jedné skladbě si zahráli i členové kapely Kasabian. Pilotní singl "3 Freaks", aktuální "Enuff" i další dvě skladby jsou ke slyšení na jeho myspace, klipy k oběma singlům najdete zde.
Paolo Nutini - These Streets (Warner)
web / myspace / psali jsme

Paolo Nutini - These Streets
Skotská pěvecká naděje s měsíčním zpožděním debutuje i u nás. "These Streets" Nutini natočil s producentem Kenem Nelsonem (Coldplay, Gomez) a obsahuje i britský hit "Last Request" i následující singl "Jenny Don't Be Hasty". Oba singly a další dvě skladby jsou ke slyšení na jeho myspace, v sekci media na jeho webu je video k "Last Request" a živé verze dalších písní z desky.
Jaromír Nohavica - Doma
web / myspace / psali jsme

Jaromír Nohavica - Doma
Záznam Nohavicova červnového vystoupení v hale Karolina v Ostravě vychází v kompletu obsahujícím CD a DVD nosič. Na video ukázky se můžete podívat zde, audio můžete pro změnu zkusit zde. DVD disk obsahuje také dva bonusy - dokument o natáčení koncertu a Nohavicův audio komentář. Do běžné distribuce půjde "Doma" prostřednictvím Sony BMG až počátkem října, nyní je k mání pouze na Nohavicově webu a na koncertech.
Mňága a Žďorp - Dutý, ale free (EMI)
web / myspace / psali jsme

Mňága a Žďorp
Po sólové desce frontmana a hlavního autora Petra Fialy "Je čas!" se vrací jeho domovská kapela s novým albem, prvním po třech letech od rozporuplně přijaté nahrávky "Web Site Story". První singl, který dal jméno celé kolekci, si můžete poslechnout zde. Mňága chystá na podporu desky velké podzimní turné.


Senor Coconut - Yellow Fever (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Senor Coconut And His Orchestra - Yellow Fever!
Německý DJ Uwe Schmidt vystupující mimo jiné jako Senor Coconut se v létě představil u nás a Maximum Underground promptně přiváží jeho novinku "Yellow Fever". Ta přináší značně bláznivý koncept, neboť je to album obsahující latino coververze hitů japonské skupiny Yellow Magic Orchestra. O vokály se postarala venezuelská zpěvačka Argenis Brito a na desce účinkují i Mouse On Mars, Nouvelle Vague nebo Towa Tei.
Dále vychází:
Serge Gainsbourg - D'Autres Nouvelles Vol.1 (Universal)
Serge Gainsbourg - D'Autres Nouvelles Vol.2 (Universal)
Gomez - Five Men In A Hut (Singles 98 - 04) (EMI)
Harlej - Čtyři z punku a pes (EMI)
Chicken Lips - Making Faces (Maximum Underground)
Chingy - Hoodstar (EMI)
Jane's Addiction - Up From The Catacombas / Best Of Jane's Addiction (Warner)
Julio Iglesias - Romantic Classics (Sony BMG)
Kamelot - Modrá planeta (EMI)
Lamb Of God - Sacrament (Sony BMG)
Level 42 - Retroglide (Universal)
Mansun - Legacy: Best Of (EMI)
Richard Muller - Co bolo, bolo (Universal)
New Found Glory - Coming Home (Universal)
No Name - Live In Praha (Universal)
U2 - Zoo TV Live From Sydney (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY