Baskytarista Aerosmith se léčí z rakoviny

30.08.2006 15:52 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Aerosmith N
© facebook interpreta
Baskytaristovi kapely Aerosmith Tomovi Hamiltonovi diagnostikovali rakovinu hrtanu. I přesto se však předpokládá, že se v polovině října přidá ke svým kolegům a odehraje alespoň část amerického turné kapely, které by mělo podle jejich internetové stránky začít 5. září ve státě Ohio. Tyto informace v minulém týdnu uvedla mluvčí kapely.

Hamilton právě ukončil sedmitýdenní radioterapii. Na jeho místo se v nepřítomnosti během nadcházejícího turné s americkou hardrockovou kapelou Mötley Crüe postaví David Hull, který v 70tých letech nahrál album s kytaristou Joem Perrym a je dlouholetým přítelem členů kapely. Hamilton není jediným členem Aerosmith, který se musel tento rok odevzdat do rukou lékařů. Zpěvák Steven Tyler úspěšně podstoupil operaci, během níž mu dali do pořádku cévu na hlasivkách. Jeho zdravotní problémy způsobily, že kapela musela na jaře zrušit přibližně dvacet koncertů.

Hamilton je spoluautorom hitů "Sweet Emotion" a "Janie's Got A Gun", které napsal se Stevenem Tylerom. S kapelou Aerosmith hraje od jejího vzniku v roce 1969.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY