Nový MUSIC je o Madonně i srpnových festivalech

03.08.2006 18:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 07/08/2006 N
© facebook interpreta
Prázdninové dvojčíslo MUSICu pokračuje ve festivalovém přehledu, který se tentokrát věnuje akcím srpnovým - jak doma, tak v dostupném zahraničí. A přináší i nadstandardní porci rozhovorů.

MADONNA: Tajemství a zpovědi královny popu (Vladimír Vlasák)
Co nás čeká na koncertech Madonny, které se uskuteční 6. a 7. září v pražské Sazka Areně? Špičkový pop v obrazech, dosud nevídaná show na pomezí muzikálu a koncertního představení. Celkem se na scéně se objeví sedmadvacet účinkujících, flotila 24 kamionů poveze šestimetrový "diskotékový" kříž, osm párů Madonniných bot, korunu s padesáti trny a kostýmy, s jejichž pomocí se zpěvačka sedmkrát promění. Současně s Confessions Tour se k nám dostává i záznam a dokument z turné minulého, takže - jaká je Madonna naživo?

Partyzánská akce VYPSANÉ FIXY (Dalibor Vik)
Vypsaná Fixa právě dokončila nové DVD, jehož přípravy označila jako partyzánskou akci s mezinárodním obsazením. O průběhu dobrodružství vyprávějí frontman Márdi s režisérem Michalem Kudláčkem. A samozřejmě i o výsledku, který by měl stát za to a uspokojit ledasjakou fanouškovskou choutku. Krom koncertního záznamu nás totiž čekají i četné a hutné bonusy.

BUDIŽ KYTARY! aneb Franz Ferdinand, Coldplay atd. atp. (Martina Kotrbová)
Kytarovky jsou v módě, rozhlašují už nějakou dobu hudební média a žebříčky prodejnosti a popularity jim dávají za pravdu. Z jistého úhlu pohledu je sice toto tvrzení úplně absurdní, ale jinak se z něj lze v zásadě radovat. Samozřejmě: kytarové kapely z módy prakticky nevyšly od dob Beatles, na druhé straně se ale momentálně v popředí nejširšího zájmu přece jen drží pozoruhodné množství klasických kytarových part, tedy kapel společně tvořících vlastní repertoár, které nutně nestojí na jediném sólistovi. Jak se v tom všem zorientovat?

BOB SINCLAR - povolání DJ (Josef Vlček)
Francouz Chris Lefriant, známý spíš pod jménem Bob Sinclar, je autorem hitů "Love Generation" a "World Hold On", z nichž se staly písně letošního léta. Se svou novou deskou "Western Dream" se dostal vysoko do evropských hitparád, a i když prý čekal, že se "Love Generation" bude líbit, ohlas předčil všechna jeho očekávání: "Zpětně si říkám, že tahle melodie přišla přesně ve chvíli, kdy se setkávají elektronická taneční hudba a hudba osmdesátých let. Však víte, Madonna s Abbou a tak."

Až na dno s J.A.R. (Vladimír Vlasák)
Rozbouřená doba pohnula i s kapelou J.A.R., která se na scénu vrací v několikaletých intervalech a právě vydala nové album "Armáda špásu". Nositelem textového poselství je Ota Klempíř, básník, autor několika knížek, který nám při povídání o zatím nejangažovanější desce J.A.R. poodhalil i kousek filozofie spolku: "My hledáme nová dna. Jedno nám nestačí. Je sice pěkné, smradlavé, ale dá se jít stále dolů."

PRIMAL SCREAM - milovníci návratů (Lukáš Kadeřábek)
Někteří novináři a historikové rockové hudby tvrdí, že drogy mají na tvorbu Primal Scream takový vliv, že podle jednotlivých alb poznáte, na čem chlapci zrovna jeli. Zpěvák a frontman Bobby Gillespie se onehdy nechal slyšet, že: "Pokud používáte mozek, není s drogami problém. Je to vlastně jako když řídíte auto - pokud ho řídíte špatně, zabijete se."

DARA ROLINS - Na D1 tam i zpět (Vladimír Vlasák)
V hudbě lze zažít spoustu životních paradoxů, ujít třeba cestu od "Zvonků štěstí" ke klubové taneční muzice. Vyměnit Karla Gotta za producenta Jana Kleníka, člena skupiny Ohm Square a natočit s ním bytelné popové album "D1".

Další rozhovory srpnového Musicu:
Usazení PLACEBO (J. Vlček), TOOL - muzika je nejvyšší bůh (M. Kotrbová), Popoví fundamentalisté PET SHOP BOYS (J. Vlček), HANSARDOVA prima sezóna (Vl. Vlasák), PENEŘI STRÝČKA HOMEBOYE - rap jde rychle dopředu (L. Kadeřábek), CHINASKI Open Bar na hradech a zámcích (M. Nešlehová)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI a obvyklou porci recenzí a soutěží o nová CD, DVD a lístky na festivaly.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY