Ready Kirken skončili... nebo ne?

17.07.2006 19:43 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Ready Kirken N
© Universal Music
Podle zprávy z oficiálního webu pardubické skupiny Ready Kirken se sestava tak trochu rozpadá. Přesněji řečeno - zbavuje se svého frontmana Michala Hrůzy.

"Vzhledem k déle trvajícím rozporům lidského i profesionálního charakteru se kapela Ready Kirken rozhodla ukončit spolupráci s Michalem Hrůzou a pokračovat dál v jiném složení, které bude v brzké době upřesněno. Jelikož se kapela autorsky podílela na drtivé většině písní, bude pokračovat pod stejným názvem i se stávajícím repertoárem. Nejedná se tedy o rozpad kapely, pouze o personální změnu," píše se v oficiálním prohlášení. Zdeněk Ceral, Ondřej Herold a Adam Jánošík se rozhodli k tomuto řešení uchýlit už 9. července proto, že podle nich Michal Hrůza svým jednáním hrubě poškozoval jméno kapely.

Jiné stanovisko ovšem zastává sám Hrůza, vydavatelství Universal a agentura Live Production, která kapelu zastupovala. Podle jejich verze jsou Ready Kirken minulostí a v budoucnu hodlají spolupracovat pouze se zpěvákem. Ten o celé situaci prohlásil: "Je to strašná škoda. Myslel jsem si, že je mezi námi všechno v pořádku, dokonce nejlépe za poslední dobu. Jejich rozhodnutí mne naprosto šokovalo. Klukům jsem už asi odpustil. Pochopil jsem, že jim unikla hloubka a vlastně podstata toho, co děláme. Upřednostnili osobní zájmy a momentální naštvanost nad poselstvím naší společné desetileté spolupráce. A co bude dál? Ještě nevím, to nejdůležitější mám - písničky a chuť dál dělat muziku."

Nejpravděpodobnější se tak jeví možnost, že kapela bude pod dosavadním názvem fungovat dále, sám Hrůza se asi vydá na sólovou dráhu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY