Ostravské Hitrádio Orion vysílá do celého světa

04.07.2006 09:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hitrádio Orion N
© Hitrádio Orion
Internetový broadcaster ABradio.cz, který zajišťuje internetové vysílání pro více než stovku rádií, zahájil plně digitální vysílání ostravského Hitrádia Orion. Jeho signál je nově snímán přímo z vysílacího studia, což eliminuje jakékoli rušivé vlivy, vznikající při snímání klasickým analogovým tunerem na VKV.

"Naší strategií je postupně připojit všechna česká rádia v plně digitální kvalitě. Po trojici západočeských stanic a kladenském Rádiu Relax nyní usilovně budujeme digitální trasy na Moravě. V Brně jsme takto připojili rádia Petrov a Student, následovalo jihlavské Rádio Vysočina a přes valašské Apollo jsme se dostali až k ostravskému Hitrádiu Orion," říká Adam Křikava, ředitel společnosti ABradio, a.s..

ABradio.cz zajišťuje pro Hitrádio Orion internetové vysílání v nejrozšířenějším formátu u nás, Windows Media, a poskytuje posluchačům tři streamy v odstupňované kvalitě. Zcela zdarma jsou posluchačům k dispozici streamy o síle 32 kbps a 64 kbps, náročnějším posluchačům s kvalitním internetovým připojením je určen 192 kbps stream v rámci unikátní placené služby Premium, která předplatiteli přináší nejvyšší kvalitu a neomezený poslech s předností před neplatícími posluchači. Internetové vysílání Hitrádia Orion je dostupné na internetových stránkách ABradio.cz zde.

ABradio se zaměřuje především na poskytování služeb souvisejících s šířením rozhlasového vysílání prostřednictvím internetu, především pak vytvářením vlastních internetových rádií různých žánrů a stavba internetových rádií na míru, podle přání klienta. V současné době šíří na internetu signál padesáti rádií ze čtyř evropských zemí a dalších padesáti čistě internetových stanic.

Hitradio Orion vysílá z Ostravy a od jeho zahájení vysílání (1991) patří nepřetržitě k nejposlouchanějším regionálním rozhlasovým stanicím. Podle posledních výsledků průzkumu Radio Projekt (říjen 2005 až březen 2006) poslouchá Hitradio Orion dvě stě patnáct tisíc posluchačů týdně. Program je založen na formátu AC (Adult Contemporary) a stanice míří primárně na aktivní posluchače ve věku pětadvacet až pětačtyřicet let. Jsou to převážně "mladí dospělí", velmi často mladé rodiny s dětmi, které již nekladou tak velký důraz na nejaktuálnější hudební hity a módní trendy a spíše vyhledávají osvědčené hity svého mládí, ale zároveň si chtějí zachovat určitý přehled o tom, "co právě letí".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY