Andrea Bocelli plánuje pravidelné koncerty v rodném Toskánsku

19.06.2006 13:38 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Andrea Bocelli N
© www.andreabocelli.com
Světoznámý italský tenorista Andrea Bocelli plánuje po vzoru svého kolegy Luciana Pavarottiho pořádat velkolepé megalomanské koncerty, na kterých byl i on sám několikrát hostem. Místem konání těchto každoročních akcí, na které bude vždy pozváno i několik dalších hvězd popu a klasické hudby, by mělo být Bocelliho rodné městečko Lajatico v Toskánsku.

"Uvažujeme o velkém koncertu po vzoru Pavarottiho," potvrdil Bocelliho manažer Michele Torpedina. "V Lajaticu je kouzelný kout, odkud je jedinečný výhled na moře. Můj bratr spolu s architektem tu chtějí postavit divadlo. Budeme tu 'servírovat' jen dobrou hudbu. Chci, aby se tu scházeli lidé ze všech částí světa. Budeme zpívat ty nejkrásnější operní árie, především z italských oper," prohlásil sedmačtyřicetiletý Bocelli.

Nevidomý tenorista, jehož cílem je především popularizace opery, má za sebou velmi úspěšný koncert v Los Angeles, kde mu vzdalo hold na 18 tisíc fanoušků a fanynek. Ve Spojených státech získal za první milion prodaných CD disků platinovou desku. Nejen proto v USA plánuje Bocelli ještě dalších pět vystoupení, poté ho čeká dobročinný koncert v Janově. Kromě toho aktuálně natočil s rockovou hvězdou Giannou Nannini hit na podporu italského fotbalového týmu na mistrovství světa v Německu s názvem "Ama, Credi A Vai".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY