Metallica vs. Chuck D. vs. Napster ve společné skladbě

04.07.2000 19:20 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Metallica
© Metallica.com
Utah Saints jsou hodně zvláštní kapela. Vždy si hráli s mašinkami a počítači, vykrádali hudební nápady všude možně, ale přitom ve výsledku tvořili skvělé tanečněpopové písničky. Dlouho o sobě nedali vědět, až před pár týdny vydali nový singl "Funky Music". V září se konečně dočkáme jejich nového alba "Two" a v jedné skladbě se díky nim společně potkají Metallica a Chuck D. z Public Enemy, což by se normálně stát nemohlo.

Dr. Dre
© SONICNET
Metallica je totiž hlavním tahounem útoku na Napster, program který podle nich umožňuje hudební pirátství na internetu v masivním měřítku, kdežto Chuck D. je jedním z největších propagátorů internetového šíření hudby a Napsteru. V běžném životě by spolu nějakou skladbu asi udělali jen těžko, ale Utah Saints kapelu i Chucka prostě vysamplovali a dali dohromady ve skladbě "Power To The Beats", přičemž obě dvě skupiny daly k použití samplů svůj souhlas.

Na novém albu Utah Saints nás také čekají čtyři skladby, ve kterých je obsažen hlas Michaela Stipa, zpěváka R.E.M. Přiznal se k tomu, že Utahy měl vždy rád, a když ho požádali o spolupráci, nadšeně souhlasil. Zajímavé je, že ve skladbách ani tak nezpívá, jako spíš mluví.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY