Hudba v TV (3.6. - 9.6.2006)

03.06.2006 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

TV
Jistě se celý tento víkend bude točit o nové vládě a o volbách, to je nad slunce jasné. O volbách se určitě bude všude psát i příští týden a pro toho, kdo by snad měl náladu se jít uklidnit k televizi, je tady několik tipů, které snad budou stát za to. Komu utekla první část koncertu Blur, neměl by si nechat ujít alespoň tu druhou, fakt to stojí za to, nekecám.

Sobota 3.6.

"SuperPomeranč"T2, 12:45; repríza 5.6., 23:50, ČT1) - Tento díl nebude ze studia ČT, ale ze Zlína, kde proběhl festival dětských filmů. Hosté ve studiu budou Kamil Feifer z monkey party, Ondřej Šedivý se představí s jojem a o čem bude mluvit Václav Řepa, programový ředitel AZ rádia Zlín, se nechme překvapit. Klipy zastoupí "Pump It" Black Eyed Peas a překvapivě i "Schrei" od Tokio Hotel... V profilu uvidíte Fatboye Slima. Bude vám předvedeno, jak se dělá festivalová znělka a nepřijdete ani o Duo Egon, ani o extrémní video.

"Bon Jovi: New York Special"T2, 13:50) - Zpěvák Jon Bon Jovi zareagoval mezi svými písničkami na tragické události 11. září 2001 v New Yorku. Sám říká: "Osobně nemám rád jalovou sentimentalitu ani programové vlastenčení. S Richiem (Samborou) a ostatními kluky v kapele jsme od počátku všude hledali střípky a nacházeli společně krystaly optimismu." To mu já osobně moc nevěřím, protože kdyby to byla pravda, přeci nepíše tak jalové & sentimentální texty, že...

"Koncert: Pearl Jam" (Óčko, 20:00) - Uvidíte koncert rockerů Pearl Jam s názvem "AOL Sessions", nic podrobnějšího se mi nepodařilo zjistit. Snad jen, že bude trvat hoďku.

"Noc s Andělem"T2, 22:55) - Dnešní "Noc" bude opět trochu výjimečná, přímý přenos totiž tentokrát bude ze židovského muzea v Praze s Leo Pavlátem. Navazující "Velká noční hudba" bude hodně hard-core. Především se tedy bude točit celá okolo Metallicy. Od ní totiž uvidíte průběžně celkem patnáct klipů, které budou prokládány třeba klipy od Soulfly, Rhapsody, Iced Earth, Anthrax nebo Sinner. Poté poběží "Televizní písničky a songy Jiřího Suchého (druhý díl)". A v "Malé ranní hudbě" vás čeká bonbónek v podobě koncertu Leningrad Cowboys s Alexandrovci. Doporučuji, už jen kvůli tomu, že se tímhle šíleným spojením docela zasmějete. Především když pak Alexandrovci z plna hrdla pějí "Sweet Home Alabama"...
Neděle 4.6.

"V divočině - kapustňák" (National Geographic, 12:00) - Speciálně na přání pro kolegu Kreče doporučuji dokument o býložravém vodním savci, který je příbuzný se slony. Angličané mu dokonce říkají mořská kráva. Luboši, to si nesmíš nechat ujít! Upozorňuji na náročnost pořadu - jen pro fajnšmekry!

"Blur 2/2"T2, 00:55) - Druhá část vynikajícího koncertu britských Blur, onoho času válečníků s Oasis, z pařížské metropole roku 2003. Damon Albarn a jeho kolegové byli koncertně ve skvělé formě, rozhodně to stojí za zkouknutí.
Pondělí 5.6.

"Youssou N'Dour a přátelé"T2, 23:50) - Senegalský písničkář world music Youssou N'Dour je kulturním velvyslancem organizace UNICEF při OSN. Hosty záznamu ženevského koncertu před sedmitisícovým auditoriem jsou Tiken Jah Fakoly (Pobřeží slonoviny), Axelle Red (Belgie), Anggun (Indonézie), Rokia Traoré (Mali), ale třeba i Peter Gabriel a další. Jedná se o koncert, který bojuje proti malárii.
Úterý 6.6.

"Poprask"T2, 18:00; repríza 6.6., 23:55, ČT2 & 7.6., 14:20, ČT2 ) - Celý tento díl se točí okolo Guns N' Roses a frajera Axla Rose. Dozvíte se příběh lotrů, co se uměli zpít, zfetovat, servat a o všem napsat stadiónový hit. Na koncert se "Poprask" vypravil na show Divokýho Billa.

"kultura.cz"T2, 18:30; repríza 11.6., 9:25, ČT2) - Slibuje se představení krnovských snílků Bratří Orffů - loňského objevu roku.
Středa 7.6.

"Fantastická cesta do nitra lidského těla"T2, 16:35) - Ne, že by mě zajímala medicína, to sem dávám jen proto, abyste poznali, jak byli daleko od pravdy Tata Bojs na svém "Nanoalbu", když se rozhodli natočit koncepční album o nanotechnologiích. Tento dokument o nanotechnologiích vám napoví.
Čtvrtek 8.6.

"Paskvil"T2, 00:15; repríza 10.6.,10:55, ČT2 & 12.6., 23:00, ČT2) - Rubrika "ex.po" bude o mezinárodním centru pro umění a technologie. Na recenze desek jsou připravena alba Pearl Jam, DJe Krushe a Grahama Coxona. V klipech se můžete těšit na "Man I A Garage" od Coldcut.
Pátek 9.6.

"Dave Gahan"T2, 01:20) - Nový víkend můžete otevřít ve společnosti mistra Gahana. Přední člen kapely Depeche Mode nahrál velmi úspěšnou desku "Paper Monsters", k ní se samozřejmě vázalo i tour, z něhož je pořízen tento záznam. Narozdíl od depešáků očekávejte více esence blues a rocku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY